Internacional

D'entrada, un bon resultat

Hoquei sobre patins. Lliga europea. El Barça visita el Valdagno, i el Vic, el Liceo disposats a fer-se valdre en la complicada anada dels quarts

Tant el Barça com el Vic necessitaran un reset per aparcar les decepcions i les alegries de la copa per tal d'afrontar amb garanties avui el partit d'anada dels quarts de la lliga europea davant de dos conjunts molt solvents, els darrers esculls abans d'accedir a la final a quatre. El Barça, vigent campió i màxim favorit, visita el Palalido de Valdagno (21 h) amb la intenció inequívoca de convertir-se en el primer equip que hi guanya aquesta temporada. El Valdagno ha disputat 12 partits a casa –nou en la lliga i tres en la lliga europea– i no n'ha perdut cap. Els seus resultats més notoris són el 5-5 contra el Porto, el 7-2 contra el Moritz Vendrell i el 9-4 contra el Forte dei Marmi, el líder de la lliga italiana. El Valdagno és tercer, rere el Breganze. El jugador més contrastat del conjunt transalpí és l'argentí Lucas Ordóñez, que va jugar l'OK Lliga amb el Vic i el Liceo i és pura pólvora no exempta d'anarquia al davant. Va ser l'MVP de l'OK Lliga 2013/2014 i el segon màxim golejador. L'altre argentí és el jove Maxi Oruste, que va jugar amb el Barça B. El porter és el veterà internacional de 43 anys Massimo Cunegatti, una garantia. “És un equip amb un potencial ofensiu molt important”, adverteix el tècnic blaugrana, Ricard Muñoz.

El Vic espera que l'estat d'eufòria i les celebracions després de conquerir la copa no li passin factura a Riazor (19 h). El grup de Ferran Pujalte es va tornar a entrenar dimecres després d'un gran desgast pels tres partits jugats a Blanes. El partit escenifica la revenja del duel de dissabte en la semifinal de copa, quan els osonencs van vèncer per 2-1 amb un gol d'or de falta directa de Ferran Font, que també havia marcat el primer amb el mateix mètode.

Completen els quarts el derbi portuguès entre el Porto de Joan Ignasi Edo i el Benfica de Guillem Trabal –derbi també de porters catalans–, i l'italià entre el Forte dei Marmi de Pedro Gil i Enric Torner i el Breganze del tècnic Guillem Cabestany i de Jordi Adroher, recent campió de la copa italiana.

El Reus rep el Diessbach en la CERS

El Reus farà bé de no refiar-se del Diessbach suís avui a casa en l'anada dels quarts de la CERS –Palau d'Esports, 21 h–. El conjunt suís no és la típica ventafocs europea i ho va demostrar en els vuitens eliminant el Candelária portuguès. Va perdre per 3-2 a les Açores en una pista on ha claudicat mig Europa i va guanyar a Diessbach, localitat situada molt a prop de Berna. El conjunt helvètic té a les seves files els catalans Davis Carles, que va arribar aquest curs procedent de l'Igualada, i Albert Galán, germà del jugador del Vilafranca i que havia militat, entre altres equips, a l'Arenys de Munt. L'internacional brasiler Michel Dantas és un dels seus jugadors amb més reputació i també disposa de dos portuguesos, Salgueiro i Mendes. Completen el grup el porter internacional Mühlheim, que va jugar el mundial d'Angola, i Pascal Kissling, que també va disputar l'europeu de l'any passat. El Reus és favorit i mirarà de millorar el seu rendiment després de cedir en els quarts de copa contra el Voltregà. Si passa, s'enfrontarà al vencedor del duel Saint Ômer-Barcelos. Per l'altra part del quadre, l'Igualada va vèncer dimecres el Follonica (4-2) i si venç es trobarà l'Sporting o l'Oliveirense.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.