Tennis

Vekic posa fi al somni de Badosa a Wimbledon

Tennis. La catalana perd contra la croata per 6-2, 1-6 i 6-4 en els vuitens de final en un partit inversemblant suspès tres vegades per culpa de la pluja

La catalana Paula Badosa (93a de la WTA) va perdre contra la croata Donna Vekic (37a) per 6-2, 1-6 i 6-4 en 1h38 de joc efectiu en els vuitens de final de Wimbledon i no va poder eixamplar la seva ratxa, ni igualar el seu sostre en tornejos de Grand Slam que havia aconseguit l’any 2021 a Roland Garros arribant als quarts de final. Tret de les dues privilegiades pistes principals, que tenen sostre retràctil, la jornada va començar amb dues hores de retard per la pluja endèmica que cada any assota el torneig londinenc i que ahir va tornar bojos els tennistes amb interrupcions contínues. De fet, el partit de la catalana i la croata es va suspendre tres vegades.

Amb primers potents, bon percentatge i una dreta molt poderosa, Vekic va arrencar absolutament endollada: 3-1 amb un break a favor en blanc en el segon joc. Badosa es va acostar (3-2) i va arribar a gaudir de dues pilotes de ruptura que possiblement haurien redimensionat el set. Però no les va convertir (4-2). A més, en el setè joc, amb una doble falta i errors no forçats buscant angles complicats, va encaixar, altre cop en blanc, el segon trencament del partit (5-2). Amb 30-0 en contra del setè joc, el partit es va suspendre per la pluja per primera vegada. En la represa, Badosa va fer un gir radical i va segellar les dues pilotes de ruptura que va tenir (5-1). El cel, capriciós, va tornar a fer la guitza. Al cap d’una estona va sortir el sol i la catalana va tancar el segon parcial per 6-1. Malauradament, però, es va hipotecar amb un 2-0 en l’inici del tercer acte, amb un break en el segon joc. Malgrat tot, combativa, va serrar les dents i va replicar amb un contrabreak instantani. Amb 4-3 en contra, la pluja va tornar a aparèixer i el partit es va suspendre per tercera vegada. En l’enèsima represa, Badosa no va saber frenar el bon joc de Vekic i va acabar caient per 6-4. La rival de la croata en quarts serà la tennista de Nova Zelanda procedent de la prèvia Lulu Sun, que va eliminar a la britànica Emma Raducanu. La nord-americana Emma Navarro (19), per la seva banda, va fer fora a la seva compatriota Coco Gauff (2) i se les heurà amb la italiana Jasmine Paolini (7). 

Granollers-Zeballos

En dobles masculins, el català Marcel Granollers i l’argentí Horacio Zeballos (1) van accedir als vuitens sense jugar per la retirada del tunisià Skander Mansour i el francès Nicolás Mahut. Els seus rivals seran l’alemany Dustin Brown, expert en herba que va derrotar Rafa Nadal en individuals el 2015, i l’argentí Sebastian Báez.

Alcaraz i Sinner no afluixen

Carlos Alcaraz (3), el vigent campió, va superar el francès Ugo Umbert (16) i es va plantar als quarts amb solvència i donant espectacle, tot i una desconnexió en el tercer set: 6-3, 6-4, 1-6 i 7-5. El seu rival serà el nord-americà Tommy Paul (12), que es va desfer del castellonenc Roberto Bautista per 6-2, 7-6 (4) i 6-2. El número1, l’italià Jannik Sinner (1), per la seva banda, va vèncer el canoner nord-americà Ben Shelton per 6-2, 6-4 i 7-6 (11). S’enfrontarà en els quarts al rus Daniïl Medvédev (5), que va superar Grigor Dimitrov (10) per 5-3 i retirada per lesió. El búlgar va relliscar i va prendre mal en un genoll.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)