Internacional

Allò dels plats trencats

Lliga europea. El Barça es rescabala de la copa trencant la condició del Valdagno d'invicte al Palalido aquest curs i deixa els quarts sentenciats

BARÇA6

VALDAGNO2

El Barça va deixar ahir sentenciats els quarts de final de la lliga europea amb un triomf contundent al Palalido de Valdagno, un escenari on aquest curs encara no havia guanyat ningú. El triomf, incontestable i amb Sergi Fernández pletòric sota els pals, aferma moralment el conjunt de Ricard Muñoz després de la derrota en la copa.

La sortida del Barça va ser fulgurant. Gual va transformar un penal en el minut 2 per tot l'escaire i en el 4 ell mateix va clavar el 0-2 en un altre penal. El Valdagno va quedar estabornit. El conjunt italià va reaccionar amb el mateix mètode, el penal. La seva gran figura, l'argentí Lucas Ordóñez, va reduir diferències en el minut 7.

Els àrbitres van mostrar una blava a Marc Gual per una falta a Oruste i el pal va evitar l'empat dels de Franco Vanzo. Amb 6 faltes els locals i 7 el Barça en el minut 12 –ritme frenètic– semblava evident que alguna altra directa cauria aviat. Per sort, la intensitat del partit va baixar i el Barça va començar a tenir més possessió davant d'un Valdagno que buscava els contraatacs. Els locals van cometre la desena falta però Raül Marín no va poder batre el porter rival en la directa. En canvi, Reinaldo García va rubricar la bona primera part blaugrana amb un gran gol (1-3). L'argentí va entrar dins del quadre i va afusellar Cunegatti.

El segon temps va començar amb un ensurt: una blava a Pablo Álvarez. Sergi Fernández, però, va aturar, molt inspirat, la directa a Lucas Ordóñez (26'). El Barça va cometre la desena però Fernández tampoc no va permetre que la directa llançada per López entrés. Panadero va clavar l'1-4 amb un fort xut exterior després d'un rebuig. Els de Muñoz haurien pogut incrementar l'avantatge en una directa –15a falta local– que Torra no va transformar. Pascual va fer l'1-5 aprofitant un rebuig del porter i el Valdagno va reduir distàncies (2-5) en el rebuig d'una directa per una blava a Barroso. Però Álvarez, també de directa, va clavar amb autoritat el 2-6. Fernández va completar el seu recital aturant una altra directa –15a blaugrana– aquest cop a Oruste

VALDAGNO: Cunegatti, López. Ordóñez, Oruste, Ghirardello, Bertoldi i Bicego. FC BARCELONA: Fernández, Gual. Pascual, Panadero i Pablo Álvarez -equip inicial-: Marín, Reinaldo, Barroso i Torra. GOLS: 0-1 (2') Gual, de penal. 0-2 (4') Gual, de penal. 1-2 (7') Lucas Ordóñez, de penal. 1-3 (24') Reinaldo. 1-4 (29') Panadero. 1-5 (39') Pascual. 2-5 (39') López. 2-6 (41') Alvarez, de falta directa. ÀRBITRES: Paulo Rainha i Rui Torres (Portugal). Blava a López, del Valdagno, i a Gual, Álvarez i Barroso, del Barça.

El Porto empata a Lisboa (3-3)

El Porto del porter català Joan Ignasi Edo va esgarrapar un empat valuós a la pista del Benfica (3-3), que té a les seves files el també porter català Guillem Trabal. Els gols dels locals els van fer Nicolía (2) i Carlos López, mentre que pel Porto van marcar Pedro Moreira (2) i Caio, que va empatar a 15 segons del final. En el derbi italià, el Breganze del tècnic Guillem Cabestany i en què milita Jordi Adroher, va derrotar per 5-2 el Forte dei Marmi de Pedro Gil i Enric Torner. Els partits de tornada es jugaran el dia 21. Si el Vic passa jugarà la semifinal contra el vencedor del derbi portuguès , mentre que el Barça, si rubrica l'accés, s'enfrontarà al millor dels dos italians.