Ciclisme

João Almeida pot guanyar?

Ciclisme. Alex Dowsett dona el primer triomf en una gran a l’Israel i el portuguès és a punt de tancar una setmana amb el mallot rosa

João Almeida (Deceuninck) pot arribar a la primera jornada de descans del Giro amb el mallot rosa que va aconseguir posar-se dilluns per convertir-se en el més jove a dur-lo en els darrers 41 anys. Amb 22, ja és l’únic de la seva edat capaç de portar-lo quatre o més dies seguits i, les retirades dels dos principals favorits –Thomas i Yates, descartats dilluns en el final a l’Etna i amb caiguda i coronavirus després– comencen a reduir les alternatives, que apunten a un sol nom: Vincenzo Nibali.

Almeida va ser tercer en la general de la volta a Burgos que va guanyar Remco Evenepoel, es defineix com un escalador que va bé a la contrarellotge –dilluns desempatava per les centèsimes de la CRI inicial amb l’equatorià Jonathan Caicedo (EF)– i té Chris Froome com a referent en la seva projecció de disputar les grans voltes. L’home que li va fer ombra en la represa de la temporada, Evenepoel, tenia el Giro com a objectiu i el conjunt belga, guanyador sobretot en clàssiques, té un equip capaç de protegir el seu líder.

Descartats Thomas i Yates, només les opcions de Nibali (1984), segon l’any passat darrere Richard Carapaz i que no guanya el Giro des del 2016 –també el 2013, amb Vuelta el 2010 i el Tour el 2014– semblen amenaçar el portuguès, que li treu 1:01. Les velles ferides que té el sicilià amb Jakob Fuglsang (Astana), de quan van ser companys i es van enemistar de per vida, van ser les grans animadores de l’etapa d’ahir, fins que un gos va aparèixer a la carretera quan Alex Dowsett es disposava a donar la primera victòria d’etapa en una gran volta a l’Israel, en el segon any al World Tour.

El conjunt israelià era l’únic amb dos homes –l’altre era Brändle– en una escapada consentida perquè els equips dels velocistes i els de la general es van prendre un descans amb una ascensió a 10 quilòmetres de l’arribada que desaconsellava qualsevol esforç. Dowsett, especialista contra el rellotge, va agafar uns metres i la falta d’entesa al darrere li va permetre superar les rampes de fins al 17 per cent i arribar amb més d’un minut respecte a l’escapada i el gran grup a quasi 14.

Positiu de Simon Yates

Simon Yates no va prendre la sortida per positiu en Covid-19, un cop confirmat en el test PCR a què es va sotmetre al final de la setena etapa després de presentar símptomes lleus. La resta de corredors del Mitchelton es van sotmetre de seguida a proves i tots van donar negatiu. Yates, que havia guanyat la Tirrena al setembre, va ser el 21è a la general a 3:52 d’Almeida.

8a etapa (200 km)
1r. A. Dowsett (Israel) 4h50:09
2n. S. Puccio (Ineos) a 1:15
5è. M. Brändle (Israel) a 2:10
7è. M. Matthews (Sunweb) a 13:56
17è. J. Almeida (Deceuninck) m.t.
35è. V. Nibali (Trek) m.t.
37è. A. Pedrero (Movistar) m.t.
General
1r. J. Almeida (Deceuninck) 29h52:34
2n. P. Bilbao (Bahrain) a 0:43
3r. W. Kelderman (Sunweb) a 0:48
4t. H. Vanhoucke (Lotto) a 0:59
5è. V. Nibali (Trek) a 1:01
6è. D. Pozzovivo (NTT) a 1:05
7è. J. Fuglsang (Astana) a 1:19
8è. S. Kruijswijk (Jumbo) a 1:21
9è. P. Konrad (Bora) a 1:26
10è. R. Majka (Bora) a 1:32
15è. A. Pedrero (Movistar) a 1:56
Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)