Handbol

Els víkings defensen el tron a la terra dels faraons

Handbol. Dinamarca, vigent campiona, i Noruega, finalista, surten com a favorites en el mundial d’Egipte que també té entre els aspirants a Croàcia, Espanya i una França en plena reconstrucció

Si l’últim mundial va ser una festa i una reivindicació vikinga en tota regla, amb el títol de Dinamarca en la final contra Noruega, el d’Egipte arrenca avui al Caire amb els favorits habituals, però marcat pels condicionants directes i indirectes provocats per la Covid-19. L’expansió de la pandèmia ha fet que la Federació Internacional d’Handbol (IHF) reconsiderés la seva posició inicial d’admetre públic fins a un 20% de l’aforament dels pavellons i finalment el torneig serà a porta tancada. El format de bombolla de l’europeu femení de Dinamarca es traslladarà també al mundial d’Egipte. Ahir es va conèixer la baixa de la República Txeca pels nombrosos positius per Covid-19 i serà substituïda per Macedònia del Nord.

L’escassa preparació amb què arriben la majoria de seleccions a la cita després d’un 2020 marcat pels confinaments i les restriccions serà un altre factor a tenir en compte. En aquest sentit, els equips més fets i consolidats hi tindran molt a guanyar. Més enllà de la Dinamarca de Mikkel Hansen i Niklas Landin i la Noruega de Sander Sagosen, s’ha de comptar amb l’Espanya de Jordi Ribera i la Croàcia de Lino Cervar, campiona i subcampiona de l’últim europeu. Més incògnites suscita el rendiment de França, que, a més de la baixa de Nikola Karabatic, ha evidenciat problemes en la direcció de joc i no ha acabat de culminar amb èxit el procés de renovació de Les Experts. La derrota (27-24) i l’empat (26-26) de la setmana passada contra la Sèrbia de Toni Gerona en la fase de classificació per a l’europeu del 2022 no han fet sinó atiar els dubtes sobre el nou projecte bleu, que té a les seves files els blaugrana Fàbregas, Mem i N’Guessan. Amb tot, França, amb sis títols, és la selecció més guardonada i sempre se l’ha de tenir en compte. En aquest sentit, el seu debut contra Noruega –demà a les 20.30 h– pot marcar la seva trajectòria a Egipte, tenint en compte que a la segona fase s’arrosseguen els punts obtinguts en la primera. El combinat noruec, subcampió en els dos últims mundials i bronze en l’europeu del 2020, fa temps que truca a la porta per assolir un gran títol i a la terra dels faraons pot tenir la seva gran oportunitat.

Sis catalans convocats

El sarrianenc Jordi Ribera ha tornat a confiar en el mateix bloc que va assolir el títol europeu l’any passat a Estocolm, amb els sis catalans en la convocatòria: Viran Morros i Ferran Solé (PSG), Joan Cañellas (Pick Szeged), Adrià Figueras (Nantes) i Aitor Ariño i Aleix Gómez (Barça). Tampoc falten a la cita els blaugrana Entrerríos i Gonzalo. Tot i la derrota en l’amistós contra Croàcia i de no poder jugar un segon partit dissabte contra els balcànics a Madrid a causa del temporal de neu, Ribera considera que arriben al mundial “amb bones sensacions”. El combinat espanyol té un grup exigent –Brasil, amb la baixa per Covid del blaugrana Petrus, Polònia i Tunísia–, que l’obligarà a mostrar la seva millor versió des del primer dia. En la segona fase, s’emparellaran amb el grup d’Alemanya, que arriba a la cita amb moltes baixes, i Hongria. Tot i la seva condició de doble campió continental, Espanya no puja al podi d’un mundial des del 2013, quan va tocar el cel al Palau Sant Jordi. L’única selecció que ha pogut enllaçar títols europeus i mundials ha estat França (2010/11 i 2014/15). A més dels components del combinat espanyol, també hi haurà representació catalana a les banquetes amb Valero Rivera, que continua al capdavant de Qatar, i en l’arbitratge, amb la parella formada per Nacho García Serradilla i Andreu Marín.

LA XIFRA

32
seleccions
competiran en el mundial, 8 més que el 2019, però serà a porta tancada per la pandèmia
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)