Hoquei sobre herba

L’Atlètic sucumbeix davant el poder del Bloemendaal (2-5)

Els neerlandesos han marcat la línia des del principi amb dos gols en menys de cinc minuts que han dificultat les aspiracions dels de Terrassa

L’Atlètic Terrassa ha cedit en la final de l’Eurolliga contra el poderós Bloemendaal, que ha aixecat el seu sisè títol al Wagener Stadium d’Amsterdam. El campió holandès, representant d’una ciutat amb poc més de vint mil habitants, ha fet valer la seva eficàcia en atac i s’ha defensat amb ordre davant dels vallesans, que han jugat bons minuts i han tingut ocasions clares per igualar el partit sobretot en el segon quart. Els gols de l’Atlètic els han fet Pau Cunill, de penal, en el primer quart i Jordi Bonastre, en el darrer.

La sortida del Bloemendaal al terreny de joc ha estat letal. Així, la primera centrada per la banda l’ha pescat Van der Drift dins de l’àrea, que no ha perdonat. S’havien jugat menys de dos minuts. La taroja mecànica no ha baixat el ritme i una altra jugada per la banda ha acabat a l’estic d’un altre killer de l’àrea, Brinkman, que ha clavat el 2-0 contra un rival estabornit. Just ha començat a nevar de forma sorprenent –el partit ha començat amb sol– i això ha donat aire a l’Atlètic que en la seva primera acció d’atac ha trobat el penal i Pau Cunill ha donat esperança (1-).

En el segon quart els vallesans no només han anivellat les forces sobre la gespa, tot i rebre exclusions de Sergi Enrique i Marc Sallés, sinó que han tingut ocasions molt clares amb Quim Malgosa i Jordi Bonastre com a protagonistes. La fortuna s’ha aliat, com passa sovint, amb els campions, que han tret petroli d’un penal que ha aturat Calzada. La bola s’ha alçat, l’ha controlat un jugador neerlandès i Fuchs, sol dins l’àrea, no ha perdonat.

La final hauria pogut canviar de color en el tercer quart quan Pau Cunill ha tingut dos penals en els primers segons però el porter neerlandès ha intervingut bé. Dues exclusions seguides a Beltran i Tarrés han precedit l’acció que pràcticament ha sentenciat el partit ja que Brinkman tampoc ha perdonat quan ha tornat a rebre dins l’àrea. L’últim quart també ha estat de domini del Bloemendaal. Brinkman, el millor de la final, ha forçat un penal stroke que Swaen no ha perdonat arrodonint la golejada. L’Atlètic no ha abaixat els braços. Ha fet el segon i ha acabat tancant l’equip dels Països Baixos en la seva àrea.

Aquesta era la primera final europea de l’Atlètic des del 2007. El club té dos títols a la seves vitrines, el del 1985 i el del 1998. L’últim campió europeu català va ser el Polo el 2004.