Tennis

Nadal tomba la resistència de Schwartzman i ja és a semifinals de Roland Garros

Rafa Nadal (3) ha derrotat l’argentí Diego Schwartzman (10) per 6-3, 4-6, 6-4 i 6-0 en dues hores i 45 minuts i jugarà divendres la semifinal de Roland Garros contra el vencedor del duel que han de disputar (20 h) Novak Djokovic (1) i Matteo Berrettini (9). El tretze cops campió jugarà les seves catorzenes semifinals a París. L’altra semifinal ja va quedar configurada ahir i el disputaran l’alemany Alexander Zverev (6) i el grec Stéfanos Tsitsipas (5).

Sòlid des del fons i agressiu amb la dreta invertida, Nadal ha fet un primer set impecable, de gran nivell davant un oponent que l’ha obligat al màxim esforç. Se n’ha sortit amb dos trencaments i ha perdut un cop el seu servei (6-3). L’argentí ha reaccionat en l’inici del segon acte amb un break matiner (0-3). Nadal s’ha sobreposat (3-3), però ha abaixat el seu nivell i no ha pogut evitar que el ràpid tennista de Buenos Aires, que li ha generat molts dubtes, consumés la reacció (4-6). Feia dos anys que Nadal no perdia un set en el torneig. Amb 4-4 del tercer acte i el partit absolutament incert, el break de Nadal ha estat la al clau de volta que ha capgirat la dinàmica i que li ha obert el camí del triomf, en un quart set en què ha estat netament superior. Nadal ha connectat més cops guanyadors que Schwarztman –35 per 26– i també ha comès menys errors: 29 per 39. Ha perdut tres cops el servei (3/4) però ha segellat set trencaments (7/14).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)