Rem

Compte enrere per a Aina Cid

Rem. L’ampostina i la cantàbrica Virginia Díaz, bronze en l’europeu i or en la copa del món, ja són a Tòquio amb l’objectiu inicial d’aclimatar-se a l’horari i la humitat per lluitar pel podi

L’adaptació horària –set hores de diferència amb Catalunya– i a la humitat del parc marí Odaiba de la badia de Tòquio són els dos aspectes prioritaris que subratlla l’ampostina Aina Cid (CN Amposta) en el full de ruta per arribar el dia 23 en les millors condicions possibles a la prova del dos sense dels Jocs Olímpics de Tòquio 2021, que arrenquen el dia 23. “Hem de donar el cent per cent”, recalca Cid, que ja fa mesos que reitera la voluntat de lluitar per la medalla al costat de la cantàbrica Virginia Díaz: “El nostre objectiu és pujar al podi. Fins ara he estat una esportista de finals, però vull ser una esportista que lluita constantment per les medalles.” Les acompanya el tècnic tortosí Xavi González. Les últimes sis setmanes de preparació han estat molt bones. “Ens han sortit molt bé els entrenaments, les velocitats són molt bones”, explica Cid en declaracions al Canal Terres de l’Ebre.

Totes dues arriben amb una preparació sòlida. L’any de pròrroga dels Jocs els ha permès avançar en el seu grau d’acoblament. Es van estrenar juntes el 2019. Els darrers resultats, a més, són engrescadors. Al març van guanyar el bronze en l’europeu de Varese, a només un segon de l’or. Van accedir a la final en la repesca, però en el moment de la veritat van competir amb empenta i van celebrar la seva tercera medalla continental en tres anys (or el 2019 i plata el 2020). I al mes de maig, en la copa del món de Lucerna van penjar-se l’or al davant d’Irlanda i Romania, un darrer punt positiu per acabar d’apuntalar el període de preparació. Cid ja té experiència als Jocs. No en va, va ser sisena a Rio el 2016 al costat d’una altra catalana, Anna Boada.

Les dates

La competició de rem es disputa des del divendres 23 fins al divendres 30. Les medalles es repartiran en les quatre últimes jornades. Cid i Díaz remaran el dissabte 24. Les tres sèries es faran entre les 9.50 h i les 10.10 h (hora local). La repesca es disputarà l’endemà i les semifinals, també al matí de Tòquio –10.58 h i 11.08 h–, es disputaran el dimarts 27. La final s’escenificarà el dijous. Podria ser la darrera aparició de l’ampostina en l’alta competició, una decisió que prendrà després de Tòquio: “Quan acabi els Jocs, decidiré si em ve de gust seguir remant o si no em ve de gust i si realment em farà feliç.”

LA DADA

Competiran a partir del divendres 23 en les eliminatòries del dos sense

Manel Balastegui s’estrena en la gran cita

L’expedició de la delegació espanyola, tres bots, va marxar dijous a la tarda cap a Tòquio. L’altre català en el grup de sis remers és el gironí de 21 anys Manel Balastegui (CN Banyoles), que s’estrena en els Jocs. Al costat del jove gallec Caetano Horta, competirà en el doble escull lleuger, una plaça que van certificar en l’europeu de Varese, quan van guanyar la final B tot i ser un bot muntat contra rellotge. Han estat concentrats a Banyoles preparant-se amb el dèficit de no haver pogut participar en les copes del món per foguejar-se amb els millors. La formació és nova perquè el company inicial del català era Rodrigo Conde, que va canviar de bot per motius de pes. Balastegui i Horta iniciaran la seva participació el dissabte 24 amb les sèries. La repesca es disputarà l’endemà, les semifinals el dimarts 27 i les finals, el dijous 29.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)