Atletisme

TÒQUIO 2020

García Bragado rubrica el rècord de vuit participacions olímpiques

El marxador català ocupa el 35è lloc (4h10:03) a Sapporo el dia que els 50 km marxa desapareixen del programa dels Jocs

Jesús Ángel García Bragado, de 51 anys, ha rubricat el seu rècord de participacions olímpiques, vuit, amb un 35è lloc a Sapporo i un registre de 4h10.03 en els 50 km marxa, que avui desapareixen del programa dels Jocs. Quan el marxador català va debutar en els Jocs de Barcelona 92, 25 dels 59 participants en la prova d’avui encara no havien nascut. Bragado, conegut per l’home de marbre, ha cobert la meitat de la prova en 1h59:22 (29è) i dos quilòmetres després ha arribat a marxar 23è, com a millor posició durant la prova. Al final, ha cedit 19:55 respecte el vencedor, el polonès Dawid Tomala (3:50.08). La segona plaça ha estat per a l’alemany Jonathan Hilbert (3h50:44) i la tercera per al canadenc Evan Dunfee (3h50:59), que li ha pispat el podi al marxador de Santa Eulària des Riu Marc Tur, afectat per un defalliment sobtat en els últims metres i que s’ha hagut de conformar amb el quart lloc (3h51:08).

Després de la prova, García Bragado ha admès que no era el resultat que esperava: “M’hauria agradat fer-ho molt millor, però s’ha d’acceptar l’edat i que ara comença una nova vida. Penso que s’ha d’entendre perquè és el moment de la retirada.” I ha tingut paraules d’agraïment cap a la Federació Espanyola d’Atletisme: “Han fet tot el possible perquè jo avui fos aquí, tot i que vaig camí dels 52 anys i que no he pogut fer la planificació com un noi jove perquè havia de reservar-me per als Jocs.”

Amb la competició als Jocs de Tòquio, Bragado s’ha convertit en l’atleta, home o dona, amb més participacions olímpiques desempatant amb la velocista caribenya Merlene Ottey, que primer com a jamaicana i després com a eslovena ho havia fet en set. Els seus millors resultats en uns Jocs són el quart lloc a Pequín 2008 i el cinquè d’Atenes 2004.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)