Handbol

No es podia acabar millor

Handbol. Quart bronze olímpic per a la selecció espanyola, amb sis catalans i el seu tècnic Jordi Ribera, en el comiat de Raúl Entrerríos, autor del darrer gol del partit contra Egipte

Egipte 31 Espanya 33

EGIPTE:Eltayar Sanad (1), Mamdouh (7), Elmasry, Yehia Elderra (2), Hesham (1), Seif Elderra –equip inicial–; Hendawy (ps), Yahia Omar (6), Wisam Nawar, Elwakil (2), Kaddah (4), Elahmar (7, 3p) i Mesilhy.ESPANYA:Pérez de Vargas, Aleix Gómez (8), Gurbindo, Sarmiento (1), Raúl Entrerríos (4), Ángel Fernández (2), Aginagalde (2) –equip inicial– Corrales (ps), Maqueda, Alex Dujshebaev (5), Adrià Figueras (3), Antonio García (6), Gedeón Guardiola i Sánchez-Migallón (2).PARCIALS:2-2, 5-4, 7-7, 11-12, 14-16, 16-19; 19-21, 22-23, 24-24, 27-27, 28-29 i 31-33.ÀRBITRES:Robert Schulze i Tobias Tonnies (Alemanya). Dos minuts a Sanad i Hesham i a Sánchez-Migallón. Guardiola desqualificat per tres exclusions.

Atlanta 1996, Sydney 2000, Pequín 2008 i Tòquio 2020. Són les quatre cites olímpiques en què la selecció espanyola ha guanyat el bronze. Aquest cop, amb Jordi Ribera a la banqueta, sis catalans i un protagonista que centrava tots els focus ahir: Raúl Entrerríos. El que també era capità del Barça –ara formarà part de l’estructura tècnica blaugrana– s’havia de retirar la temporada passada i va decidir jugar un any més precisament per poder ser als Jocs, perquè Espanya no s’havia classificat per a Rio. Que el central de Gijón (1981) fos l’autor del darrer gol és el colofó a una trajectòria individual que marca, també, el d’una generació sencera.

Egipte, amb el madrileny Roberto García Parrondo (1980) com a seleccionador i que aspirava al seu primer podi, va tenir dos gols d’avantatge a l’inici (4-2). Un 0-3 (4-5 Ángel Fernández en el minut 11) faria que la selecció espanyola ja no anés mai més al darrere. I dues exclusions egípcies van permetre ampliar l’avantatge (14-17 i 15-18 a porteria buida) a Espanya, que amb un menys al final de la primera meitat i Gonzalo Pérez de Vargas molt inspirat a la porteria, va fallar l’atac per inflar la màxima (16-19).

Egipte va tornar a començar millor i en el 7’ de la segona meitat havia empatat a 21. Antonio García va agafar la responsabilitat ofensiva per impedir que la selecció egípcia arribés a posar-se al davant (27-28, sisè gol del vallesà). Però van ser Alex Dujshebaev, una gran defensa col·lectiva i Raúl Entrerríos els que donarien aire a l’equip de Jordi Ribera, que sense Viran Morros va perdre Gedeón Guardiola a 2:46.

Dujshebaev amb un menys mantenia l’intercanvi (29-31) després de temps mort de l’entrenador de Sarrià de Ter. Un altre parèntesi de Ribera a 1:12 amb el 30-31 va permetre al talentós lateral amb arrels al Kirguizistan –el seu pare Talant, nacionalitzat espanyol, hi va néixer– erigir-se com a heroi (30-32), abans que Raúl Entrerríos hi posés el llaç marcant el 31-33.

ELS VESTIDORS

És difícil imaginar un final millor. Marxo feliç, l’handbol ha estat la meva passió, la meva professió, una font inesgotable d’experiències
L’últim gol queda una mica al marge, era important veure com al final la feina estava feta i aconseguíem la medalla de bronze
Sabem que complicat que és estar als Jocs, ho hem viscut. Guanyar una medalla no ho pot fer tothom
Raúl Entrerríos
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)