Natació

Òscar Salguero, el tercer nedador català al podi

Jocs Paralímpics. La seva medalla de plata en els 100 m braça de la categoria S8 s’afegeix a les de Miguel Luque i Toni Ponce d’abans-d’ahir, també en natació

Òscar Salguero (Sabadell, 1998) va aconseguir la tercera medalla de la natació catalana en els Jocs Paralímpics de Tòquio –totes tres de plata–, l’endemà que Miguel Luque i Toni Ponce quedessin segons en 50 m braça SB3 i 200 m lliure S5. Salguero, or en els Jocs de Rio i campió del món (Mèxic, 2017) i d’Europa (Dublín, 2018), va ser segon en els 100 m braça de la categoria S8, amb un temps d’1:09.91. La victòria va ser per al rus Andrei Kalina (1:07.24), i el xinès Guanglong Yang va completar el podi amb 1:10.48. Toni Ponce va ser cinquè en la final dels 100 m lliure i també van tancar la segona jornada de competició a la piscina les nedadores Núria Marquès (Barcelona, 1999), en els 400 m lliure de la categoria S9, i Sarai Gascón (Terrassa, 1992), en els 100 m braça SB8. L’1:19.93 de Gascón és la millor marca estatal de la modalitat, que tenia ella mateixa des de fa deu anys (1:20.26).

La selecció espanyola femenina de bàsquet en cadira de rodes va perdre contra els Estats Units per 34-68. Judith Núñez és l’única catalana a l’equip que disputa per primer cop els Jocs per haver-se classificat, després que en la cita de Barcelona hi participés com a amfitriona. L’equip masculí, amb Jordi Ruiz i Òscar Onrúbia, va superar el Canadà per 41-78 i ha obtingut dos triomfs en dos partits. És el mateix que acredita en tennis de taula Jordi Morales (Esparreguera, 1985), líder del seu grup en la classe 7 individual en el que són els seus sisens Jocs.

La primera medalla d’or de la delegació espanyola és la d’Alfonso Cabello Llamas, en la prova de quilòmetre en ciclisme en pista, en què el cordovès (1993), sis cops campió del món, ha fet la millor marca mundial (1:01.557), rebaixant la que tenia ell mateix des del 2014 a Mèxic (1.01.683) a 2.000 metres d’altitud.

L’olotí Xavi Porras (1981), en salt de longitud T11, i el tennista barceloní Quico Tur (1977) entren en acció en la jornada d’aquest divendres, en què Miguel Luque té l’eliminatòria dels 50 m braça i les seleccions espanyoles de bàsquet masculina i femenina juguen contra Colòmbia i la República Txeca, respectivament.

EL PROTAGONISTA

Han estat dos anys molt durs, sobretot psicològicament. M’he tirat a l’aigua amb molta pressió i inseguretat però ho he donat tot fins al final

LA DADA

No ha estat la meva millor prova però en els Jocs no importa la marca, només el color de la medalla
Òscar Salguero
3
medalles
catalanes de les quatre de la delegació espanyola a Tòquio. L’altra és la d’or d’Alfonso Cabello
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)