Atletisme

L’últim vol de Xavi Porras

Jocs Paralímpics. L’olotí, bronze a Pequín en triple salt, tanca els seus cinquens Jocs amb un cinquè lloc en el salt de longitud T11 i Jordi Morales també obté diploma en tennis de taula classe 7

L’olotí Xavi Porras (1981) tanca la seva trajectòria en l’alta competició amb un cinquè lloc en el salt de longitud T11, després de fer 5,93 m en la primera jornada d’atletisme dels Jocs Paralímpics. Era l’última cita de l’atleta del FC Barcelona, bronze en la prova de triple salt dels Jocs de Pequín i present en cinc cites paralímpiques que tenen en aquest últim vol el premi del diploma, el sisè que obté. Porras, amb 6,36 m com a millor marca personal, va fer el millor salt en el quart dels sis intents i va acabar a 22 centímetres del podi, format pel xinès Di Dongdong (6,47 m), el nord-americà Lex Gillette (6,17) i el francès Roman Pallier (6,15). Mari Carmen Paredes, l’altra catalana en la primera jornada d’atletisme, no va superar la primera ronda dels 1.500 m T13 amb el seu 5:56.71.

La incombustible Josefa Benítez (Barcelona, 1969), també amb discapacitat visual i en aquest cas en rem, tenia avui la repesca en el PR3 Mix 4 després de tancar la seva sèrie en l’últim lloc, el sisè. Sí que començava amb bon peu Quico Tur en tennis en cadira de rodes, en què va guanyar el tailandès Banjob Suwan per 6-1 i 6-4. La competició es va disputar en un horari adequat per evitar les altes temperatures que van marcar la cita olímpica.

La selecció espanyola de bàsquet en cadira de rodes masculina, amb Jordi Ruiz i Òscar Onrúbia, ha obtingut tres victòries en tres partits després de superar Colòmbia (74-56), mentre que la femenina, amb Judith Núñez, segueix el camí contrari amb dues desfetes, la darrera per 29-46 contra la Xina. Algèria, l’últim rival d’Espanya en la fase de grups, també acredita 0-2 i el duel pel tercer lloc és el que dona accés als quarts de final.

Jordi Morales va cedir en els quarts de final de tennis de taula classe 7 contra el polonès Maksym Chudzicki per 3-0 (11-6, 11-7, 11-9) i tanca la competició individual amb un diploma, el segon d’un català aquest divendres.

Sara Loehr, com a guia de Susana Rodríguez en triatló, Yassine Ouhdadi en la final dels 5.000 m T13 i Gerard Descarrega en la primera ronda dels 400 T11 entraven avui en escena en una jornada en què també hi ha Josefa Benítez, Quico Tur i Toni Ponce –final dels 100 m braça SB5–, a més dels dos partits de bàsquet.

Positiu per EPO de Marcin Polak

El polonès Marcin Polak, bronze en la prova de persecució de 4.000 m, té un resultat analític advers per EPO en un control que se li va fer fora de competició el 2 d’agost i que el deixa sense poder competir en les proves de carretera la setmana que ve. Si és desposseït del podi –la sanció és provisional, en espera que es confirmi el positiu– el barceloní Christian Venge, amb Noel Martín, pujaria un lloc i serien sisens en la prova per a cecs. Marcin i Michal Ladosz van establir el rècord del món a l’últim mundial.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)