Ciclisme

Marc Brustenga fitxa pel Trek Segafredo i fa el salt al World Tour

El corredor de Santa Eulàlia de Ronçana, de 22 anys, prové del Caja Rural i aquest curs ha obtingut cinc triomfs

Marc Brustenga (Santa Eulàlia de Ronçana, 1999), un dels joves talents del ciclisme català procedent del Caja Rural, ha fet el salt a la categoria World Tour en ser confirmat el seu fitxatge fins al 2023 amb el Trek Segafredo. El ciclista vallesà ha acumulat cinc victòries aquesta temporada, incloent l’Aitzondo Clasica-Asteasu i el Gran Premi Ciutat de Vigo, on ha demostrat bones aptituds com a escalador en regions molt muntanyenques, però Brustenga és abans que res un velocista interessat en les clàssiques. Recentment va acabar tercer en la sèrie Copa Espanya i actualment ocupa el segon lloc en el rànquing espanyol sub-23. “Per a mi fitxar pel Trek-Segafredo és un somni fet realitat. Des de petit el meu objectiu era arribar al màxim nivell del ciclisme, i ara tinc aquesta possibilitat. He treballat dur durant anys per arribar al World Tour, i ara que ho he fet, em sembla com una cosa irreal”, ha assenyalat.

El salt de Brustenga al professionalisme suposa una important fita per al ciclisme català i la feina dels seus programes de tecnificació, concretament amb la implantació del Programa Futur en els darrers anys. El ciclista de 22 anys ha estat les dues últimes temporades, ja com a sub23, becat al Centre de Tecnificació de Banyoles, treballant amb el tècnic Josep Codinach. Una incorporació de l’Alt Nivell dins del Programa Futur de la Federació Catalana de Ciclisme, gràcies al Consell Català de l’Esport, que buscava donar continuïtat amb la feina que ja es feia en els altres centres de tecnificació, ajudant en el pas definitiu a l’alt nivell combinant els estudis universitaris.

El ciclista català es va decantar pel Trek després de parlar amb Markel Irízar, exprofessional d’aquesta formació. “Em va explicar el projecte i les idees que té l’equip per als propers anys. Em va agradar molt el seu argument i he vist que hi ha un ambient molt agradable dins l’equip entre els corredors i el personal”.

Per a Brustenga, el Trek és “dels equips més grans del món i espero poder aprendre en les curses que més m’agraden, les clàssiques. Amb aquests companys d’equip experimentats, tindré aquesta oportunitat. El meu objectiu és ajudar l’equip, fent el que em demanen, i divertir-me, això també és important per a mi. Sobretot, vull aprendre dels meus col·legues més experimentats per poder aplicar aquestes lliçons en el meu futur”.

Als 18 anys, Brustenga es va incorporar a l’equip amateur Vélo Club La Pomme Marseille per guanyar experiència en una varietat més àmplia de curses a fora d’Espanya. Va competir amb l’equip francès durant tres temporades abans d’unir-se al filial Caixa Rural-RGA, un equip depenent de l’UCI Pro Team del mateix nom.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)