Més esport

La ITA confirma el positiu de la patinadora russa de 15 anys Kamila Valíeva

L’agencia anti dopatge russa, que primer l’havia sancionat, aixeca la sanció i el COI presenta recurs

L’Agència Internacional de Control (ITA), responsable dels controls antidopatge durant els Jocs de Pequín, ha confirmat el positiu de la patinadora russa Kamila Valíeva –de 15 anys–, i ha assenyalat que l’Agència Russa Antidopatge (RUSSADA) primer la va sancionar i després va aixecar la suspensió perquè pogués competir en els Jocs. Aquesta decisió serà apel·lada pel Comitè Olímpic Internacional (COI).

La condició de menor d’edat de la patinadora aconsellava no revelar les dades del cas per protegir l’afectada, ha indicat l’ITA en un comunicat, però com que els mitjans no van garantir la protecció i tot es va fer públic ha facilitat informació. Kamila Valíeva va donar positiu en un control el 25 de desembre del 2021 durant el campionat de Rússia i la substància era la trimetazidina, un medicament que es recepta a adults amb angina de pit i que figura a la llista de prohibicions. El positiu es va comunicar el 8 de febrer un dia després que Rússia guanyés el títol en la competició per equips amb Kamila Valíeva. En aquesta prova la russa va entrar a la història del patinatge al ser la primera dona en fer el salt quàdruple.

La RUSSADA la va suspendre provisionalment, la cerimònia d’entrega de medalles no es va fer i això va destapar el cas. La patinadora va apel·lar aquesta decisió el 9 de febrer i el comitè disciplinari de la RUSADA va admetre el recurs, i va permetre a Kamila Valíeva continuar disputant els Jocs per participar el dia 15 de febrer en la prova individual. El COI ja ha pres la decisió de portar cas davant el Tribunal d’Arbitratge Esportiu (TAS) perquè la patinadora sigui sancionada i no continuï en els Jocs.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)