Més esport

El TAS permet a la patinadora russa Valíeva seguir competint en els Jocs de Pequín

Diu que li causaria un dany irreparable, però assenyala que continua subjecta a un procediment disciplinari pel positiu

El Tribunal d’Arbitratge Esportiu (TAS) ha anunciat que la patinadora artística Kamila Valíeva pot continuar competint en els Jocs Olímpics de Pequín, després de rebutjar els recursos contra la decisió de l’Agència Russa Antidopatge (RUSADA ) d’aixecar la sanció a l’esportista de 15 anys.

El panell d’àrbitres, format per l’italià Fabio Iudica, el president, el nord-americà Jeffrey Benz i l’eslovena Vesna Bergant Rakocevic, ha assenyalat que impedir la participació de la patinadora en els Jocs li causaria un “dany irreparable”, segons el comunicat publicat a la web oficial del TAS. La decisió s’argumenta en els “principis fonamentals d’equitat, proporcionalitat, dany irreparable i a l’equilibri relatiu d’interessos entre els sol·licitants i l’atleta, que no ha donat positiu durant els Jocs Olímpics de Pequín”.

Els tres àrbitres també han assenyalat que Kamila Valíeva, persona protegida perquè és menor de 16 anys, continua subjecta a un procediment disciplinari pel positiu de la prova antidopatge del desembre de l’any passat.

Kamila Valíeva va donar positiu per trimetazidina (medicament contra l’angina de pit que figura a la llista de productes prohibits) en un control previ als Jocs i es va conèixer en plena competició dels Jocs. La patinadora va ser suspesa per la RUSSADA, però va apel·lar i el comitè disciplinari de la RUSSA va aixecar la suspensió. Això va fer que el Comitè Olímpic Internacional (COI), l’Agència Mundial Antidopatge (AMA) i la Federació Internacional de Patinatge (ISU) presentessin el recurs davant el TAS, que ara ha estat rebutjat. Kamila Valíeva podrà competir demà en el concurs individual femení.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)