Més esport

Rússia, altre cop a l’aparador

Jocs Olímpics. La ITA confirma el positiu de la patinadora de 15 anys Kamila Valíeva, l’agència antidopatge russa aixeca la sanció que li havia posat i el COI i l’AMA presentaran recurs

Rússia torna a estar en el primer pla del dopatge mundial després del positiu de la jove patinadora russa Kamila Valíeva, de 15 anys. L’Agència Internacional de Control (ITA), responsable dels controls antidopatge durant els Jocs de Pequín, va confirmat que va donar positiu en un control el 25 de desembre del 2021 durant el campionat rus per trimetazidina, un medicament que es recepta a adults amb angina de pit i que està en la llista de substàncies prohibides.

El positiu es va comunicar el 8 de febrer, un dia després que l’equip del Comitè Olímpic Rus (ROC) –Rússia està sancionada per dopatge d’estat– guanyés el títol per equips amb Kamila Valíeva. En aquesta prova la russa va entrar en la història del patinatge en ser la primera dona a fer el salt quàdruple. L’Agència Russa Antidopatge (Russada) primer la va sancionar i després va aixecar la suspensió perquè pogués participar el dia 15 en la prova individual. El govern rus ja ha dit que tot aquest cas és un malentès.

El Comitè Olímpic Internacional (COI) i l’Agencia Mundial Antidopatge (AMA) ja han dit que recorreran contra aquesta decisió davant el Tribunal d’Arbitratge Esportiu (TAS) perquè la patinadora sigui sancionada i no continuï en els Jocs.

Díaz vol un top 10

Adrià Díaz i Olivia Smart van explicar en la roda de premsa organitzada pel Comitè Olímpic Espanyol COE) que volen estar en el top 10 en la prova de dansa que inicien avui. El barceloní i l’anglesa nacionalitzada van fer ahir el seu darrer entrenament amb els vestits de competició, avui disputaran el programa de dansa rítmica (12.00 h, hora catalana) i dilluns, el de dansa lliure (02.15 h). Adrià Díaz va manifestar: “Hauríem d’estar en el top 10 segur, també dependrà dels altres, però una setena plaça, vuitena, novena, això és pel que estem lluitant. Tenim el material, tenim els programes i creiem que és possible.” La parella també va explicar que han canviat algunes coses, que esperen fer dos programes nets i que es vegi reflectit en les puntuacions. El barceloní també va destacar: “La pista és increïble, el gel és increïble, dels millors en què hem patinat. Llisca tant que sembla que es queda petita i alguna vegada gairebé hem topat amb la tanca de protecció.”

Primer or de Gut

La suïssa Lara Gut-Behrami va guanyar la medalla d’or olímpica que li faltava en el seu extens palmarès. Es va imposar en el supergegant, superant per 22 centèsimes l’austríaca Mirjam Puchner. La doble campiona mundial ja havia guanyat el bronze en el descens, i en tenia un altre dels Jocs de Sotxi.

Mirambell acaba 24è en tobogan

Ander Mirambell va acabar en la 24a posició en tobogan i no va poder estar entre els 20 primers que van disputar la quarta baixada en què es va decidir el títol. El pilot català va fer la seva millor baixada en la tercera mànega (1:02.34) i va acabar amb un total de 3:08.15. Es va quedar a 2.41 segons de la 20a plaça del canadenc Blake Enzie (3:05.34). Ander Mirambell tampoc va millorar el seu millor resultat en uns Jocs, el 23è de fa quatre anys. La medalla d’or va ser per a l’alemany Christopher Grotheer (4:01.01), després de dominar totes les baixades. Va superar per 66 centèsimes el seu compatriota Axel Jungk (4:01.67). El xinès Wengang Yan va completar el podi (4:01.77).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)