Vela

Grant Dalton explica els motius pels quals la copa d’Amèrica es farà a Barcelona

El director general de l’Emirates Team New Zealand diu que es milloraran les infraestructures i la zona marítima

El director general de l’Emirates Team New Zealand, Grant Dalton, ha fet un repàs als motius de perquè el seu equip ha escollit Barcelona com a seu de la copa d’Amèrica, i també ha dit en una entrevista a EFE que acollir la competició ajudarà a millorar les infraestructures i la zona marítima de la capital catalana. “Ajudarà a millorar les infraestructures, com va passar amb els Jocs Olímpics”, ja que aquest és un esdeveniment de vela que “sempre ofereix una raó per fer créixer o millorar la zona marítima de les ciutats” va dir Grant Dalton.

També ha explicat que hi ha quatre raons per les que Barcelona ha estat escollida per davant de Cork (Irlanda), Màlaga (Espanya) i Jeddah (Aràbia Saudita), amb ofertes totes elles “molt similars en termes econòmics”. El director general de l’Emirates Team New Zealand ha manifestat que la primera és la “impressionant i poc habitual” col·laboració que ha detectat entre les diferents administracions públiques i agents econòmics de la ciutat, mentre que la segona és “el compromís” de la ciutat amb l’anomenada economia blava, aquella relacionada amb el mar i l’oceà a partir del respecte al medi ambient, que en el cas de l’organització de la competició es tradueix, per exemple, en l’ús de vaixells de seguiment propulsats amb hidrogen.

La tercera és l’aposta de la capital catalana per l’esport femení atès que la copa d’Amèrica del 2024 acollirà per primera vegada un campionat femení. El quart motiu són les facilitats que ha tingut per trobar les “bases” per als diferents equips que participaran en la competició: a la zona de la terminal Grimaldi (Moll Costa), Marina Barcelona ’92, Náutic Center (zona Nova Bocana), Cinesa (Maremàgnum) i IMAX Port Vell.

Respecte a com es pot beneficiar Barcelona de la copa d’Amèrica Dalton Grant ha explicat: “aquest esport porta la gent a mirar el mar i no cap a dintre”, i apunta als Jocs Olímpics del 1992, que “ja van suposar un impuls perquè la ciutat es veiés més gran i no només dins dels seus límits”. L’impuls cap a la “sostenibilitat” és un altre dels valors a tenir en compte, a més de la contribució a una diversificació del turisme, una de les preocupacions que segons explica li va traslladar l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.

Grant Dalton també ha comentat que ja ha rebut les trucades de tres equips preguntant quan es podran instal·lar a Barcelona. i ha explicat: “Cada equip muntarà una mena de petit poble, amb més de 300 persones”, i ha dit que en el cas del conjunt neozelandès ja estan mirant hotels i on podran estudiar els menors que viatgin amb els treballadors.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)