Atletisme

L’idil·li amb Barcelona

Atletisme. L’etíop Haftu Teklu revalida el triomf en la mitja marató de la capital catalana i torna a rebaixar el rècord de la prova (59:06) amb cinc fondistes per sota de 59:20

L’etíop Haftu Teklu manté el seu idil·li amb l’Edreams Mitja Marató de Barcelona. A l’octubre va vèncer amb un nou rècord del circuit (59:39) en la seva estrena en la distància i sis mesos després va revalidar la victòria i va tornar a rebaixar la plusmarca de la prova (59:06). Teklu no ho va tenir gens fàcil perquè la competència va ser enorme. Tot i el fred (7 ºC), el ritme del cap de la cursa va ser trepidant i tots els parcials van ser per sota de l’anterior rècord. Ja sense llebre, Teklu va respondre als atacs d’Antenayehu Dagnachew i en la llarga recta d’arribada va superar clarament en l’esprint Chala Regasa, segon amb 59:10. Els cinc primers van córrer per sota de l’anterior plusmarca. Elvis Cheboi (59:15) va completar el podi i va precedir Dagnachew (59:17) i Kindie Derseh (59:18). En la prova femenina, la kenyana Margaret Kipkemboi, subcampiona mundial de 5.000 a Doha, va ser la gran dominadora i en el seu debut en mitja marató va vèncer amb suficiència, amb la tercera marca en l’historial de la prova (1h05:26). Finalment, 11.260 corredors (4.100 dones) van participar en la cursa amb sortida i arribada al passeig Pujades.