Futbol sala

El Barça s’emporta la copa contra El Pozo als penals

El temps reglamentari s’ha acabat amb empat a dos i la pròrroga amb 3-3

El Barça ha conquerit la seva sisena copa d’Espanya després de superar El Pozo Múrcia en una tanda de penals amb incertesa perquè ha entrat en joc el VAR en fins a quatre ocasions. Dues aturades de Miquel Feixas a Mati Rosa i el gol final de Marcenio han acabat donant el triomf al conjunt blaugrana. Al final del temps reglamentari s’ha arribat amb empat a 2 i a la pròrroga amb 3-3. Els autors dels gols del Barça han estat Adolfo (16’), Taynan (37’) en pròpia porta i Pito (45’), que ha estat escollit l’MVP del partit.

Després d’un inici de tempteig, l’equip blaugrana ha anat pujant progressivament de revolucions i ha fet lluir Juanjo amb diverses oportunitats. Amb molta intervenció de Dídac en el joc d’atac, el porter d’El Pozo ha estat clau per evitar el primer gol del Barça i ha respost amb èxit als xuts del mateix porter arenyenc, Coelho o Povill. El conjunt murcià sortia puntualment de la cova, però la insistència catalana trobava premi gràcies a la connexió de Dídac amb Adolfo. Una assistència llarga del maresmenc l’ha rubricat el colomenc, que amb un xut ajustat al pal ha esquivat la sortida de Juanjo (16’). La mala notícia abans del descans ha estat la lesió d’Esquerdinha, que tornava a la convocatòria, però que amb una topada amb un rival s’ha fet un esquinç al lligament lateral intern del genoll esquerre i ja no ha pogut continuar.

En la segon part, El Pozo ha fet un pas endavant. S’ha defensat amb més intensitat i Taynan ha avisat amb un xut al pal després d’un córner (23’). El conjunt murcià ha començat a pressionar de valent i Dídac ha resultat providencial per desviar un xut de Fernando. Amb tot, el Barça també generava perill en els contraatacs i ha tornat a fer lluir Juanjo. Condicionat per les faltes, l’equip de Jesús Velasco ha tingut un desajust defensiu i Rafa Santos (32’) ho ha aprofitat per clavar un xut per tot l’escaire després d’una mitja volta. El conjunt de Diego Giustozzi ha continuat amb la mateixa dinàmica i ha marcat el segon en una transició ràpida rubricada per Taynan només 36 segons després (33’). A 4:14 per al final, Velasco ha apostat pel porter jugador. I el Barça ha empatat amb certa fortuna amb un xut des de la cantonada de Matheus i que el mateix Taynan ha introduït a la seva pròpia porteria després d’un rebot (37’). A 1:12 del final i després de la sisena falta blaugrana, l’equip murcià encara ha pogut evitar la pròrroga amb un doble penal que Gadeia ha enviat al pal.

Després d’una primera meitat del temps addicional sense res destacable, l’equip murcià ha comès la cinquena falta a l’inici de la segona part. Tot seguit, Pito ha tornat a avançar el Barça en una assistència de Dyego, però El Pozo ha replicat amb el porter jugador i la tercera diana de Darío. La final s’ha acabat resolent als penals.