El CN Sabadell pren avantatge

Waterpolo. L’equip vallesà controla el ritme del primer assalt i demà tindrà una primera oportunitat per sentenciar la lliga a Mataró

CN Sabadell 11 CN Mataró 9

ASTRALPOOL CN SABADELL:Ester; Ortíz (1), Games (1), Van der Sloot (2), Serrano (1), Steffens (1), Casado, Prados, Forca (2), Bonet, Pérez (2), González (1) i Carrascostm CN MATARÓ:Sánchez; Morell (3), Van de Kraats (2), Gual (1), Sevenich, Timofeeva, Cambray, Nogué, Bach, Bertran, Espar, Markoch (3) i Colominas.PARCIALS:3-2, 1-1, 3-2 i 4-4.ÀRBITRES:Teixidó i Castellà.

L’Astralpool CN Sabadell va guanyar el primer assalt de la sèrie final al títol de lliga i demà (12 h) tindrà una primera oportunitat de revalidar el títol a la piscina del stm CN Mataró. Les baixes sensibles del conjunt vallesà –Maica García i Maartje Keuning– i el balanç dels cara a cara d’aquest curs –1-5 per a les maresmenques– situaven les de Dani Ballart amb cert favoritisme. A l’hora de la veritat, però, l’equip sabadellenc es va mostrar més consistent i clarivident davant un rival que va fer excessives concessions i espès en atac, amb un pobre bagatge de dos de nou en les superioritats.

El primer quart, tot i les alternances, ja va ser per al conjunt vallesà. Les amfitriones, amb una zona molt tancada, van dificultar el joc del seu rival, que només podia marcar en ràpides transicions (3-2). Judith Forca va deixar la seva targeta de presentació només començar i el CN Mataró va replicar amb un contraatac rubricat per Bella Markoch. Sílvia Morell, amb un xut ajustat al pal, va donar la iniciativa a les maresmenques, però el CN Sabadell va respondre amb un gol des de la boia de Brigitta Games i de la juvenil Marina Serrano en superioritat. En el segon quart, les defenses es van imposar al joc d’atac. L’equip de Dani Ballart no va aprofitar cap de les tres accions de superioritat de les quals va disposar i Sabrina van der Sloot va ampliar la renda local amb un xut des de l’arc. Morell, altre cop amb un contraatac, va deixar el parcial al descans en 4-3.

Amb Simone van de Kraats molt ben defensada, Anna Gual i Markoch van assumir la responsabilitat dels llançaments (5-5). Però el CN Sabadell va continuar marcant el ritme i amb més encert en les superioritats va arribar a l’últim quart amb dos gols de renda (7-5) després de dues dianes consecutives de Nona Pérez. En l’últim quart es va entrar en una fase d’intercanvi de cops que va afavorir els interessos locals. Van de Kraats (2) va aparèixer, però cada gol maresmenc tenia la corresponent rèplica local. Morell i Markoch van completar un trio de gols, però Maggie Steffens i Van der Sloot van acabar marcant les diferències en el tram decisiu.