Ciclisme

Arnaud Démare i Vincenzo Nibali, protagonistes del Giro

Ciclisme. El francès guanya l’etapa de Messina a l’esprint i el sicilià anuncia la seva retirada

Els focus al final de la cinquena etapa del Giro es van concentrar en el francès Arnaud Démare (Groupama), el vencedor a l’esprint de Messina, i en el sicilià Vincenzo Nibali (Astana), que entre llàgrimes va anunciar la seva retirada al final de la temporada. Démare va ser rescatat a temps pels seus companys d’equip per reintegrar-lo al pilot en el tram final i cantar victòria en un canvi de ritme en els últims metres. Pel que fa a la general, Juanpe López (Trek) no va tenir contratemps per conservar el mallot rosa.

L’altre gran protagonista va ser el sicilià Vincenzo Nibali, que va aprofitar l’arribada a Messina, la població on va néixer fa 37 anys, per anunciar que aquest serà l’última temporada. “Aquest és el meu últim Giro, deixo el ciclisme a final de temporada. Estava esperant aquesta etapa per dir-ho”, va sentenciar. Nibali és un dels set únics ciclistes capaços de vèncer en les tres grans voltes per etapes: la Vuelta del 2010, el Giro del 2013 i el 2016, i el Tour del 2014.

Etapa 5 (174 km)
1r A. Démare (Groupama) 4h03:56
2n F. Gaviria (UAE) m. t.
3r G. Nizzolo (Tech) m.t.
122è A. Pedrero (Movistar) a 1:13
149è D. de la Cruz (Astana) a 3:02
General
1r J. López (Trek) 18h21:03
2n L. Kämna (Bora) a 0:39
3r R. Taaramae (Intermarche) a 0:58
46è A. Pedrero (Movistar) a 8:55
113è D. de la Cruz (Astana) a 26:40
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)