Tennis

Xoc d’estils a Wimbledon

Tennis. La tunisiana Ons Jabeur (2) i la kazakh Elena Rybakina (17) jugaran la seva primera final d’un Grand Slam després d’haver tombat Tatjana Maria i Simona Halep (16), respectivament

La tunisiana Ons Jabeur (2) i la kazakh Elena Rybakina (17) s’estrenaven en una semifinal de Wimbledon i demà ho faran en la gran final de l’All England Club. Totes dues ja han fet història. Jabeur perquè es convertirà en la primera jugadora africana a lluitar per la victòria a Wimbledon, i Rybakina, nascuda i resident a Moscou, perquè serà la primera tennista del Kazakhstan que lluitarà pel títol londinenc.

El seu pas per les semifinals va ser ben diferent, en bona part marcat pel seu estil de joc. Jabeur, amb un partit amb alts i baixos, va superar la seva rival i amiga Tatjana Maria per 6-2, 3-6 i 6-1 en 1h38. Al seu torn, Rybakina va sorprendre Simona Halep (16), vencedora el 2019 i l’única de les semifinalistes amb experiència en aquests escenaris, per un doble 6-3 en poc més d’una hora de joc (1h16).

De ben segur que el partit de Jabeur es va veure condicionat perquè a l’altre costat de la xarxa hi tenia més que una rival, tota una amiga, l’alemanya de 34 anys i mare de dues nenes Tatjana Maria, actualment la jugadora número 103 del rànquing de la WTA. En el primer parcial, la tunisiana va exhibir la seva superioritat i en va tenir prou amb un parell de trencaments en el tercer i el setè joc per prendre la iniciativa. Mentre Maria anava al límit de les seves possibilitats, la magribina alternava cops de gran talent amb errades no forçades, com si jugués a mig gas. La falta de continuïtat va passar factura a Jabeur perquè Maria va fer un pas endavant en el segon set (3-6). La improvisació, les deixades i els canvis de ritme formen part del repertori de la jugadora magribina, que va recuperar la seva millor versió en el set de desempat per segellar el bitllet per a la final, per un contundent 6-1. Els arguments de Rybakina (1,84 m) van ser el seu poderós servei (5 aces), l’alta velocitat de pilota i la pressió en les restades sobre una irrecognoscible Halep (nou dobles faltes), que va fer moltes més concessions de les habituals.

Nadal no jugarà la semifinal per la lesió abdominal

Rafa Nadal (2), amb un trencament de 7 mil·límetres a la zona abdominal, va confirmar ahir al vespre que no podrà jugar les semifinals de Wimbledon. El manacorí havia fet una breu sessió d’entrenament matinal de poc més de 40 minuts al costat d’un dels seus tècnics, el català Marc López. “Estaré tres o quatre setmanes fora de joc. Espero que això no faci canviar el meu calendari i que pugui jugar el que tenia programat. D’aquí a una setmana podré jugar des del fons de la pista, sense servir”, va explicar posteriorment. La retirada de Nadal aplana el camí de la final a l’australià Nick Kyrgios, que havia accedit a les semifinals per primer cop. Per l’altra banda del quadre, obriran la jornada Novak Djokovic (1) i Cameron Norrie (9).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)