Ciclisme

Nairo Quintana és desqualificat del Tour per fer servir tramadol

És un analgèsic contra el dolor, no constitueix una infracció a les normes de dopatge i pot seguir corrent

Nairo Quintana ha estat desqualificat del Tour de França per haver fet servir tramadol durant la cursa. El ciclista colombià de l’equip Arkea Samsic va finalitzar en la sisena posició. La Unió Ciclista Internacional ho ha fet públic i ha explicat que l’ha desqualificat: “Per infringir la prohibició de fer servir el tramadol en competició”. No es tracte de dopatge i podrà seguir competint.

El tramadol és un analgèsic que es fa servir contra el dolor i va ser prohibit l’1 de març del 2019 per protegir la salud i la seguretat dels ciclistes davant els seus efectes secundaris. Les dues mostres de sang que se li van prendre a Nairo Quintana el 8 i el 13 d juliol van revelar la presencia d’aquesta substància.

Durant el Tour de França es van recollir 120 mostres de sang com a part del programa contra el tramadol. El seu ús és una infracció al reglament mèdic de la UCI, però no constitueix una infracció a les normes de dopatge. Com que és la primera infracció Nairo Quintana no és declarat inelegible i pot seguir participant en les competicions.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)