Ciclisme

L’embranzida, sense fre

Ciclisme. La sisena edició de la Sea Otter Europe, del 23 al 25 de setembre a Girona, disposarà d’una zona d’exposició amb més de 220 estands i 350 marques, un 35% més que fa un any

La Sea Otter Europe celebra la seva sisena edició del dia 23 al 25, amb un nou festival de mobilitat urbana i una zona d’exposició més extensa, per una banda, i tretze proves esportives, entre les quals destaca el campionat estatal de XCC. Hi haurà més de 220 estands i 350 marques –un 35% més que el 2021–, a banda del programa. L’accés al festival serà gratuït però cal una entrada, disponible mitjançant el lloc web oficial de la cita.

La fira, que l’any passat va superar els 45.000 visitants en la seva tercera edició al setembre –les anteriors s’havien fet al juny, fins a l’esclat de la pandèmia–, es va presentar ahir a l’ajuntament de Girona en un acte en què l’alcaldessa, Marta Madrenas, destacava: “Girona és una ciutat excepcional per al ciclisme. No ho diem només nosaltres, sinó que ens ho reconeixen. Des del consistori treballem perquè tots els veïns i veïnes puguin gaudir del rendiment econòmic i els avantatges que la Sea Otter té per a la ciutat.” “La Diputació de Girona va néixer fa 200 anys amb un objectiu únic: la prosperitat de la demarcació. És palpable que el Sea Otter aporta prosperitat a la demarcació, i molta. Per això hi hem de ser, i hi som des del primer dia”, remarcava Miquel Noguer, president de la Diputació de Girona.

Aposta sostenible

La gran novetat d’aquest 2022 és el nou festival europeu de la mobilitat urbana, que veu la llum en el marc de la Sea Otter Europe i que reunirà els principals actors del sector. Es tracta de l’Urban Mobility Festival, amb un espai destacat dins del recinte, on hi haurà empreses, fabricants, dissenyadors, agències, hotels i administracions en un format de festival a l’aire lliure. Ofereix zona d’exposició de bicicletes urbanes, sistemes de navegació, components i diversos circuits perquè els assistents hi provin bicicletes i altres sistemes de mobilitat elèctrica. Aquesta aposta estratègica vol ser el fil conductor de la transformació que estan vivint ciutats com ara Girona; amb nous models de transport més eficients. De fet, per facilitar l’arribada de visitants en bicicleta, la Sea Otter Europe té un gran aparcament vigilat i gratuït.

L’estrella

La Demobike és la gran atracció del festival: 35 marques hi oferiran més de mig miler de bicicletes per provar, de diferents models i talles. Per als fabricants, arribats de tot el món, és la major acció de vendes enfocada als usuaris. Els ofereixen provar de manera gratuïta les seves bicicletes. Per això les empreses porten el major nombre de vehicles de totes les modalitats: carretera, gravel, BTT, enduro, elèctriques o urbanes.

Impacte

La fira de Girona i la Costa Brava ja s’han consolidat com l’esdeveniment de referència al sud d’Europa, tant pel que fa a la indústria ciclista com a esportistes i visitants. L’organització espera 4.000 ciclistes, que participaran en les 13 proves esportives i, al llarg dels tres dies, més de 50.000 persones. Un estudi de la Diputació de Girona estima que el retorn econòmic per a la ciutat i el territori es va enfilar fins als 2,8 milions d’euros el 2018. Les reserves hoteleres estan en uns nivells molt alts i s’espera que comerços, restaurants i establiments de serveis es beneficiïn de l’alt volum de visitants. La cita es du a terme a l’entorn del pavelló de Fontajau i l’esplanada de les ribes del Ter. Les marques arriben amb les últimes novetats d’un sector que la pandèmia i el seu consegüent canvi d’hàbits en la població, en un àmbit mundial, va fer que agafés més embranzida.

LES DADES

50.000
persones
espera l’organització a la fira, al voltant de Fontajau i al parc de les Ribes del Ter.

FACILITATS

Els visitants de la fira tenen un gran aparcament de bicicletes, vigilat i gratuït
2,8
milions
d’euros: el retorn econòmic per a la ciutat i el territori el 2018, segons la Diputació de Girona.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)