Handbol

El Barça comença la reconquesta a Dammam

Handbol. L’equip blaugrana juga avui contra el Ministros de Mèxic (15 h) el primer partit de la Super Globe, l’únic títol que se li va escapar el curs passat

Provinents de diverses destinacions pels compromisos de les seleccions i sense haver pogut fer cap sessió preparatòria prèvia, els disset components de la plantilla del Barça es retroben avui a Dammam (Aràbia Saudita) per començar la reconquesta de la Super Globe, l’únic títol que se’ls va escapar el curs passat. A priori, l’estrena, avui mateix (15 h per Esport3 i BarçaTV) contra el Club Ministros de Monterrey, de Mèxic, un país amb poca tradició d’handbol, no hauria de suposar cap obstacle perquè els blaugrana refermessin la seva condició de cap de sèrie. El Ministros, campió de la Confederació d’Amèrica del Nord i el Carib, es convertirà en el primer club mexicà que participa en aquest torneig. El segon partit, programat per dijous (13.30 h), és contra l’ES Tunis, un habitual de la competició i que ja va coincidir amb el Barça en les edicions del 2014/15 i 2017/18, totes dues resoltes amb victòria catalana (37-23 i 42-24).

Amb cinc títols al seu palmarès (2013, 2014, 2017, 2018 i 2019), el Barça és el club més llorejat de la competició i si no hi ha una sorpresa majúscula, sembla condemnat a encreuar-se amb el Kielce de Talant Duixebàev en la segona semifinal de dissabte (19.30 h). Seria la repetició de l’última final de la Champions al Lanxess Arena de Colònia. Els primers classificats de cadascun dels quatre grups es creuen en les semifinals.

De les catorze edicions de la Super Globe, tretze victòries han anat a parar a Europa, i només en l’any 2002 el guardó va ser per a un club asiàtic, l’Al-Sadd de Kuwait. En aquesta ocasió, els altres dos representants europeus són el Magdeburg, defensor del títol en la final contra el Barça del curs passat (33-28), i el Benfica, vencedor de la Lliga Europa.

Els grups
Grup A
Magdeburg (Alemanya), Sydney Uni (Austràlia), Khaleej (Aràbia Saudita)
Grup B
Al Ahly (Egipte), Mudhar (Aràbia Saudita) i SL Benfica (Portugal)
Grup C
Handebol Taubaté (Brasil), Al-Kuwait (Kuwait) i Kielce (Polònia)
Grup D
Barça (Catalunya), Club Ministros (Mèxic) i Esperance de Tunis (Tunísia)
El calendari
Avui
Barça - Club Ministros 15 h
Dijous
Barça - ES Tunis 13.30 h
Dissabte
SF1. Guanyador A i B 17 h
SF2. Guanyadors C i D 19.30 h
Diumenge
Final 19.30 h
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)