Atletisme

Klosterhalfen s’afegeix a la participació d’elit de la Cursa dels Nassos de Barcelona

La fondista alemanya, subcampiona europea de cros a Torí, reviurà el duel amb la vigent campiona, la noruega Karoline Grøvdal

L’organització de la Cursa dels Nassos de Barcelona continua desgranant alguns dels noms propis de la pròxima edició. Avui ha estat el torn de la fondista alemanya Konstanze Klosterhalfen, que diumenge es va disputar el títol europeu de cros amb la noruega Karoline Grøvdal, a Torí. La corredora germànica i l’escandinava, per tant, traslladaran la seva rivalitat del cros de La Mandria Park als carrers de Barcelona, el pròxim 31 de desembre. Així ho ha confirmat avui el regidor d’Esports de Barcelona David Escudé, que dies enrere ja havia anunciat la participació de Grøvdal.

Klosterhalfen ha completat una temporada excepcional. Va ser campiona d’Europa de 5000 metres a Munic i en el seu palmarès hi destaquen: el bronze en 5000 metres al mundial de Doha 2019; vuitena als 10.000 metres als Jocs de Tòquio 2021, plata europea indoor als 1500 metres (2017) i 3000 metres (2019), rècords nacionals de 1500, milla, 3000 i 5000, i unes marques personals de 14:26.76 (5000), 31:01.71 (10 000) i victòria amb 1h05:41 en el seu debut sobre els 21.097 metres a la recent mitja marató de València.

Fins ara, Klosterhalfen i Grøvdal s’han enfrontat en nou ocasions, amb cinc victòries per a l’alemanya i quatre per la noruega, però serà la primera vegada que totes dues competeixin juntes en una prova de ruta. Per tant, la Cursa dels Nassos es converteix en la primera cursa del món sobre asfalt que aconsegueix reunir-les per gaudir d’un duel estel·lar. El repte de totes dues és millorar el rècord continental, que actualment està en 14.44, a mans de la doble campiona olímpica i mundial Sifan Hassan.

Pel que fa a la prova masculina, la Cursa dels Nassos ja ha anunciat de moment la participació dels germans Ingebrigtsen (Jakob, Henrik i Filip) i del francès Jimmy Gressier.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)