Atletisme

Jakob Ingebrigtsen: “Vull celebrar el final d’any amb una victòria a Barcelona”

L’estrella noruega aterra a la capital catalana disposat a oferir un gran espectacle en la Cursa dels Nassos

El noruec Jakob Ingebrigtsen ha aterrat aquest migdia a Barcelona disposat a acomiadar l’any amb una victòria en els 5 km de la Cursa dels Nassos. “Estic entrenant bé, fa poques setmanes vaig guanyar el títol europeu de cros i em semblava que Barcelona era un bon lloc i una bona experiència per acomiadar l’any corrent, que és el que mi a m’agrada”, ha comentat el campió olímpic de 1.500 m i mundial de 5.000 m. “Intentaré córrer el més ràpid que pugui, però no només corro per batre rècords i tinc grans reptes de cara a la campanya hivernal i a l’estiu. Vull celebrar el final d’any amb una victòria a Barcelona”, ha afegit el petit dels Ingebrigtsen davant la possibilitat d’atacar la plusmarca mundial que va establir ara fa un any l’etíop Berihu Aregawi (12:49) en aquest mateix escenari. En principi, sembla més factible assaltar el rècord europeu, en mans de l’italià Yemaneberhan Crippa (13:14) des del 30 d’abril d’aquest any.

En la concorreguda roda de premsa també hi ha assistit l’etíop Ejgayehu Taye, la gran protagonista de l’any passat després de batre el rècord del món amb 14:19. “Estic molt feliç de tornar a Barcelona, on vaig guanyar el 2021. Arribo en bona forma i intentaré repetir la victòria”, ha sentenciat.

També ha participat en l’acte previ a la Cursa dels Nassos la vallenca Marta Galimany (Adidas), la flamant plusmarquista estatal de marató (2h26:14). “Serà la tretzena vegada consecutiva que corro la Cursa dels Nassos. Després de la marató no arribo en les millors condicions. Vinc a gaudir de la cursa, però a tothom li agrada guanyar. A veure quines sensacions tinc, però segur que hi haurà una bona competència amb la Txell Soler”, ha comentat Galimany, que competirà en la prova de 10 km a la recerca de la seva sisena victòria.

Al seu torn, el regidor d’Esports David Escudé ha afegit: “Serà una edició espectacular, amb la millor participació de la història i sobre un circuit únic on l’any passat es van batre dos rècords mundials. Esperem seguir fent història aquest any i que els barcelonins animin els atletes.”

Dorsals exhaurits

Els 10.060 dorsals disponibles es van esgotar dimecres, amb la particularitat que el 30,03% de les inscrites són dones, la millor xifra de la cursa a les seves 24 edicions. L’increment de la participació femenina és notable, si es té en compte que el 2015 suposava el 21,26% del total. La sortida de la cursa popular, de 10 km, serà a les 17.15 h al carrer Selva de Mar (a l’altura de la plaça Ramon Calsina) i comptarà amb corredors de més de 50 països. La sortida de la prova de 5 km, per invitació i destinada als atletes d’elit, es farà a les 19.00 h a l’avinguda d’Icària i tindrà el punt d’arribada al mateix carrer Selva de Mar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)