Tennis

Djokovic, encara més favorit

Tennis. Obert d’Austràlia. Les eliminacions de Ruud i Fritz i el triomf sobre Couacaud li aplanen el camí, el dia que Murray guanya el segon partit més llarg de sempre en el torneig (5h45)

Novak Djokovic (4) va derrotar el francès de 27 anys Enzo Couacaud (190è de l’ATP) per 6-1, 6-7 (5), 6-2 i 6-0 en 3h04 i fa camí amb fermesa en l’obert d’Austràlia, a pesar d’unes molèsties a la cama esquerra que generen incertesa. La jornada va ser rodona per al serbi, ja que tres dels seus rivals més directes –Casper Rudd (2), Taylor Fritz (8) i Alexander Zverev (12)– van haver de fer les maletes abans d’hora, just un dia després de l’eliminació de Rafa Nadal (1), que estarà entre sis i vuit setmanes de baixa per una lesió al psoes ilíac de la cama esquerra. De moment, el nou cops campió en nou finals, se les haurà en els setzens amb el búlgar Grigor Dimitrov (27).

El balcànic es va passejat en el primer acte. Couacaud, nascut i ara heroi a les Illes Maurici i que té la doble nacionalitat, es va veure desbordat. Després de colpejar un revés i notar molèsties evidents, però, Djokovic es va absentar per rebre tractament del fisioterapeuta durant vuit minuts quan perdia per 4-5 en el segon set per culpa d’una estrebada a la zona de la cama esquerra que ja duia embenada –isquiotibials–. Amb 5-5, va desaprofitar dues pilotes de trencament i va claudicar en el tie-break malbaratant un 3-0 davant d’un rival desfermat. Emprenyat i esvaint dubtes, va iniciar el tercer acte amb un break en blanc en el segon joc (2-0). En el quart, tres quarts del mateix, amb un 2-0 de sortida i el camí aplanat. Couacaud va tenir la primera pilota de break després de gairebé tres hores, però Nole la va contrarestar amb un bon primer.

Casper Ruud –número 3 de l’ATP– era un dels homes que encara tenien la possibilitat d’acabar el torneig com a número 1 desbancant l’absent per lesió Carlos Alcaraz. Però se li van esmunyir –6-3, 7-5, 6-7 (4) i 6-2– davant del nord-americà de 22 anys Jenson Brooksby (48è). També es va acomiadar l’alemany Alexander Zverev (12), superat pel nord-americà Michael Mmoh (109è) per 6-7 (1), 6-4, 6-3 i 6-2. El lucky loser –perdedor afortunat reingressat en el quadre per sorteig després d’haver perdut en la prèvia– es va imposar per 6-7 (1), 6-4, 6-3 i 6-2. Taylor Fritz (8) ha perdut contra el jugador australià de 23 anys convidat per l’organització Alexei Popyrin (115è), que s’ha convertit en l’heroi de la jornada matinal a Melbourne: 6-7 (4), 7-6 (2), 6-4, 6-7 (8) i 6-2 en 4h02.

En el quadre femení, la nord-americana de 21 anys Katye Volynets (115a), procedent de la fase prèvia, va fer fora la russa Veronika Kudermetova per 6-4, 2-6 i 6-2, delectant amb la seva rapidesa i celebrant el seu triomf més notori. No tot van ser flors i violes per a les jugadors nord-americanes –18 en el quadre femení i 14 globals en la tercera eliminatòria, vuit homes i sis dones–, ja que la bielorussa Aryna Sabalenka (5), com sempre a tot drap, va esbandir Shelby Rogers: 6-3 i 6-1. També va reeixir la francesa Caroline Garcia (4) contra la canadenca Leylah Fernández per 7-6(5) i 7-5.

Jabeur (2), al carrer

Desconeguda, la tunisiana Ons Jabeur (2), finalista a Wimbledon i l’obert dels EUA el curs passat, va perdre contra la txeca Marketa Vondrousova (78a) –finalista de Roland Garros 2019– per 6-1, 5-7 i 6-1.

EL DIAGNÒSTIC

Nadal estarà entre sis i vuit setmanes de baixa per una lesió al psoes ilíac de la cama

EL PROTAGONISTA

Estic preocupat. Només puc dir que estava millor després del primer partit. No puc entrenar-me el dia de descans
Novak Djokovic

Triomf de Granollers

El català Marcel Granollers i l’argentí Horacio Zeballos (8) van debutar amb triomf per 6-4 i 6-2 sobre l’argentí Sebastián Báez i el veneçolà Luis Davis Martínez, en el quadre de dobles de l’obert d’Austràlia. Els seus rivals seran el brasiler Demoliner i l’italià Vavassori. En canvi, el mataroní Albert Ramos i el valencià Bernabé Zapata van claudicar contra els japonesos Yoshihito Nishioka i Ben McLachlan: 6-4 i 6-1. La palafrugellenca Aliona Bolsova, al costat de l’hongaresa Panna Udvardy, per la seva banda, van perdre en el seu debut per 6-2 i 6-2 contra l’hongaresa Babos i la francesa Mladenovic.

La gran remuntada de l’escocès

El darrer partit del dia passa a la història perquè el duel que Andy Murray (49è) va guanyar sobre l’australià Thanassi Kokkinakis (159è) en 5h45 és el segon més llarg de l’obert d’Austràlia, rere la final del 2010 entre Djokovic i Nadal (5h53). El duel, a més, es va acabar a les 4:05 de la matinada hora australiana. El fet que un dels contendents fos Murray, a punt de retirar-se el 2019, cinc cops finalista a Melbourne, que juga amb una pròtesi al maluc i que té 35 anys, hi va afegir l’èpica necessària, sobretot també perquè l’escocès estava a punt de perdre en tres sets amb 5-2 avall i va ressorgir: 4-6, 6-7 (4), 7-6 (5), 6-3 i 7-5. El break consumat per Murray amb una dreta invertida en la quarta oportunitat de l’onzè joc del cinquè set (6-5) li va obrir de bat a bat les portes del triomf i va segellar la victòria en la seva primera oportunitat, aixecant per primer cop dos sets en el torneig i per onzena vegada en la seva carrera. Murray jugarà els setzens contra el castellonenc Roberto Bautista (24).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)