Tennis

La fiabilitat enlaira la sorprenent Vondrousova en la final de Wimbledon

L’exnúmero 1 del mon júnior, la txeca Marketa Kondrousova (42a de la WTA) ha acabat de consumar avui els seus particulars i inesperats focs artificials a Wimbledon i s’ha endut el títol derrotant en la final a la tunisiana Ons Jabeur (6), favorita en totes les apostes per joc, carisma i trajectòria, per 6-4 i 6-4 en 1h20. És tot just el segon títol en la carrera de la sorprenent txeca que, no obstant això, ja havia jugat i perdut la final de Roland Garros 2019 davant de l’australiana ja retirada Ashleigh Barty. La regularitat de Vondrousova ha minimitzat el joc de més risc i virtuosisme de la tunisiana, que ha perdut les tres finals de gran eslam que ha jugat, dues de seguides a Wimbledon i l’altra a l’obert dels Estats Units 2022. Avui, els 31 errors no forçats –només 13 de la campiona– l’han condemnat. Vondrousova, que va ser la 14a del mon el juliol de 2019 i que dilluns serà desena del mon, s’ha convertit en la primera tennista campiona de gran eslam en l’era oberta sense ser cap de sèrie.

Jabeur ha arrencat exhibint tota la seva essència i ha segellat un trencament en le segon joc (2-0), però ha comès massa erros no forçats i Vondrousova, un mur de la sobrietat al fons, ha replicat amb un contrabreak (2-2). Jabeur ha certificat el seu segon trencament (2-4) però la reacció de la txeca ha estat fulgurant i inesperada i s’ha apoderat del primer set (6-4). La tunisiana ha quedat estabornida. I més quan la txeca li ha saltat a la jugular amb el seu quart break tot just en el primer joc del segon acte. El públic, que mirava de reactivar a l’ofuscada tunisiana, se’n feia creus. Jabeur ha remat amb fe aixecant un 40-0 i igualant el parcial sobre el servei de la seva rival. La central ha embogit i Jabeur, que ha recuperat el seu tennis de quirats, s’ha posat amb un 3-1 favorable, impensable pocs minuts abans, una reacció fulgurant. Però curta. Trencament de Vondrousova i servei guanyat (3-3). La txeca, implacable, ha tornat a fer un final de set irreprotxable i s’ha endut el títol amb un gran aplom (6-4).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)