Tennis

Una final gens previsible

Tennis. Wimbledon. Vondrousova i la virtuosa Jabeur se citen per demà per disputar el títol després de trencar els pronòstics contra Svitolina i Sabalenka

La txeca Marketa Vondrousova (42a de la WTA) va sorprendre en la primera semifinal del quadre femení de Wimbledon i es va desfer de la ucraïnesa Elina Svitolina amb més facilitat de la prevista per un doble 6-3 en un1h15 i va fer història convertint-se en la primera dona que arriba a la final del torneig sense ser cap de sèrie. Vondrousova se les heurà demà en la gran final contra la tunisiana Ons Jabeur (6), que va posar damunt l’herba de l’All Englan Club tots els seus arguments tennístics i va batre la bielorussa Arina Sablenka (2) per 6-7 (5), 6-4 i 6-3 en 2h19. Jabeur torna al partit decisiu després de caure l’any passat davant de la kazakha Elena Rybakina i jugarà la seva tercera final de gran eslam amb l’objectiu de trencar el gel. Campiona enguany a Austràlia i semifinalista a Roland Garros, Sabalenka perd de moment la possibilitat d’avançar Iga Swiatek al capdavant de la WTA.

La ucraïnesa, esgotada

Svitolina, que es queda per tercera vegada a les portes de la final d’un gran eslam, va retornar a les pistes l’abril passat després de ser mare l’octubre del 2022 i, molt motivada per la situació de guerra del seu país, a la qual havia fet referència explícita tant en les seves declaracions com negant la salutació al final dels partits a les rivals russes o bielorusses, havia descrit una trajectòria molt solvent a l’herba londinenca. Fins al punt d’haver eliminat en els quarts de final la número 1, la polonesa Iga Swiatek. Ocupa el lloc 76è de la WTA a causa de la inactivitat i el seu rendiment fins ara havia estat superlatiu, antecedents que la situaven com a favorita. Però ahir se la va veure esgotada, sense espurna i massa vulnerable amb el seu servei, que va cedir sis cops –tres en cada set–. Vondrousova, eficaç i solvent, se’n va aprofitar i s’ha plantat a la seva segona final de gran eslam després d’haver-hi arribat el 2019 a Roland Garros, en la qual va perdre contra l’australiana Ashleigh Barty.

Un partidàs

La bielorussa es va endur un primer acte sense trencaments resolt en un tie-break en el qual va ser més agressiva, atacant amb determinació els segons serveis de la seva rival i va aixecar un 2-4. Jabeur va signar un dels cops del partit amb un paral·lel de dreta sobre la pujada a la xarxa de la rival, però no en va fer prou.

Sabalenka va consumar, a més, el primer trencament del duel en el cinquè joc del segon parcial (2-3). Semblava que tenia el partit a la mà, però la tunisiana va renéixer i, amb dos breaks consecutius en el setè i el novè jocs, va forçar el tercer set. En l’acte definitiu, enfortida mentalment, es va mostrar inflexible amb un altre trencament. Amb la restada de revés paral·lel fent una destrossa sobre la dreta de Sabalenka, va segellar el triomf per 6-3 en la quarta pilota.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)