Ciclisme

Evenepoel es retroba amb ell mateix a Larrau

Remco Evenepoel (Soudal) és el guanyador de la catorzena etapa de la Vuelta, de Sauvatèrra de Biarn a Isaba amb 156,5 km i quatre ports, dos hors catégorie –Hourcére (11,1 km al 8,7%) i Larrau (14,9 al 8% i bonificació a dalt)– i final inèdit a Belagua (1a amb 9,5 al 6,3). Segon triomf per al belga en aquesta edició, després del d’Arinsal en l’etapa 3 es posava líder– i quart en la cursa que va guanyar l’any passat i de la què s’acomiadava ahir en quedar-se a l’Aubisca a 80 km del Tormalet.

El campió del mon de CRI i Romain Bardet han fet 87 quilòmetres al davant fins que Romain Bardet ha dit prou a 4 de l’arribada deixant el triomf en franquícia per a Evenepoel. El francès arribava a 1:12 i s’abraçava amb el vencedor, emocionat.

De cara barraca

El tercer intent de Remco Evenepoel, que començava l’etapa 19è a 27:50 de Sepp Kuss en la general, formava en el quilòmetre 30 un grup de 24 entre els quals hi havia Joel Nicolau (Caja Rural) –la quarta fuga del corredor de Llofriu– i que començava a pujar Hourcére amb 4 minuts de marge, havent recorregut 51,1 km en la primera hora.

L’avantatge al coronar eren 3 minuts i el belga accelerava per llançar-se a la baixada, amb Romain Bardet (DSM) segon en coronar i l’únic en seguir-li la roda. Els començaven Larrau amb 47segons sobre l’escapada, que es feia miques, i 4:14 respecte el pilot. Només Michael Storer (Groupama) per la classificació de la muntanya mirava de contactar amb els dos corredors del davant, que compartien l’aigua que els donaven els aficionats, per refrescar-se. L’australià arribava a estar a 58 segons però coronava a 2 minuts quan el pilot, amb Juan Ayuso havent-se mogut, a 5:43 del cap de cursa en què Evenepoel es situava primer de la classificació de la muntanya superant Jonas Vingegaard.

El marge a Laza (3a), a 33,1 km pel final, 3:50 respecte Storer, a qui ja havien agafat Jonathan Castroviejo (Ineos)i Lennert Van Eetvelt (Lotto) i 6 en referència el pilot, més de 8 començant a pujar Belagua, en una ascensió en què David de la Cruz (Astana) es mostrava actiu en el grup de favorits i entrava just davant d’ells.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)