Ciclisme

Triomf d’etapa per a Rui Costa a Lekunberri

Rui Costa (Intermarché) s’endú la quinzena etapa de la Vuelta, de 158,5 quilòmetres de Pamplona a Lekunberri amb tres ports puntuables: Lizarraga (3a amb 19,3 km però al 2,6% de mitjana i coronat a 78,5 km), Zuarrate (2a amb 7,3 al 4,8) que es passava dos cops, a 38 i a 8,5 (amb bonificació) per meta. El portuguès, en la fuga, s’ha jugat el triomf amb Santiago Buitrago (Bahrain) i Lennard Kämna (Bora), moment en què imposava la seva punta de velocitat que ja li va permetre ser campió del mon el 2013 superant Joaquim Rodríguez amb l’ajuda d’Alejandro Valverde, segon i tercer.

Atacs a dojo

Remco Evenepoel (Soudal) tornava a mostrar-se molt actiu a l’inici i mirava de formar l’escapada en dues ocasions, amb els Ineos –Kim Heiduk primer i Egan Bernal després– també buscant la fuga. El vencedor d’ahir ho intentava de nou al primer quilòmetre de Lizarraga, al 6%, Santiago Buitrago (Bahrain) i Juan Pedro López (Lidl) hi contactaven i en una altra ofensiva, al darrera, era Marc Soler (UAE) el que acaparava els focus amb Sepp Kuss agafant-lo. El vilanoví no es donava per vençut i era Jonas Vingegaard (Jumbo) el que saltava, amb Aleksandr Vlasov (Bora) afegint-se al moviment i, els tres, agafant el nombrós grup d’Evenepoel amb l’equip del líder estirant el pilot. El quart intent del líder de la muntanya tenia Rui Costa (Intermarché) i a Cristian Rodríguez (Arkea) d’acompanyants. Els diversos moviments s’acabaven amb el dorsal 1 primer en coronar seguit de Lennard Kämna (Bora) i Rodríguez.

15 homes encapçalaven la cursa a 60 de meta amb 3 minuts de marge respecte el pilot. La diferència a l’inici dela primera pujada era 2:28 i quan Evenepoel era el primer a dalt havia augmentat fins als 3:22. Els diferents intents en la fuga s’acabaven amb Santiago Buitrago i Rui Costa començant la segona ascensió amb avantatges curts. El portuguès no col·laborava amb el colombià i Lennard Kämna deixava el grup i els agafava abans de coronar, però en la baixada l’alemany sortia en un revolt i havia de tornar a perseguir els dos del davant, que sense entesa afrontaven l’últim quilòmetre amb el guanyador diumenge passat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)