Vela

La copa Amèrica acull la concentració més gran de patins de vela de la història

Dues-centes embarcacions participen en la primera prova de la regata d’exhibició que es desenvolupa a Vilanova i la Geltrú

Els patins de vela van ser l’aperitiu de la tercera jornada de la primera regata preliminar de la 27a Copa Amèrica, que se celebra a Vilanova i la Geltrú. Prop de dues-centes embarcacions d’aquest tipus van prendre part en la primera prova de la regata d’exhibició que es desenvolupa durant aquest cap de setmana a la capital del Garraf. Era la primera vegada en la història d’aquesta classe de vaixell, nascut fa prop de cent anys a Catalunya i que navega sense timó, que s’assolia una xifra tan nombrosa de participants. Els regatistes procedien de 27 clubs, tant de Catalunya, com de València, així com de països de l’estranger com Alemanya, Àustria, Bèlgica i França. Entre els navegants hi figuren fins a 17 dones i el participant més jove té 13 anys i el més gran, 76 anys, per la qual cosa ha comptat amb una gran diversitat.

La prova es va iniciar a les 12 del migdia amb un vent de llevant d’uns 4-5 nusos, fet que va suscitar, tant a terra com a mar, que es concentrés molt públic interessat a seguir la competició.

El regatista del Club Nàutic Sitges Yannick Márquez va ser el primer a creuar la línia d’arribada, 40 minuts després d’haver-se donat la sortida. Márquez va dominar amb autoritat tota la prova. El segon classificat va ser Quim Esteba, del Club Nàutic Tamariu, i el tercer, Ramon Puigoriol, del Club Nàutic el Masnou. La primera classificada femenina va ser Anna Pujol, del Club Natació Barcelona, que va entrar la desena de la general.

“Ha estat un dia històric i molt especial per a tots els patinaires. No és fàcil reunir més de dos-cents participants i ha estat una gran oportunitat per donar-nos a conèixer”, va afirmar Yannick Márquez, guanyador de la regata.

En desembarcar a la platja de Ribes Roges de Vilanova i la Geltrú, el nombrós públic concentrat a la platja va rebre amb aplaudiments els prop de 200 patinaires que van participar en la prova i després es van acostar al varador per veure i conèixer de prop l’embarcació.

Diumenge a les 12 h es durà a terme una nova prova de la regata d’exhibició de patins de vela, que sortirà de Vilanova i finalitzarà el recorregut al Club Marítim Cubelles.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)