Vela

L’American Magic, vencedor a Vilanova

Vela. La falta de vent frustra la mànega final de la regata preliminar amb l’Emirates Team New Zealand

Sense l’enfrontament final per falta de vent, el NYYC American Magic va fer valer els grans resultats de les tres mànegues de la jornada dominical (dos primers llocs i un segon) per segellar la victòria de la regata preliminar de la copa Amèrica a Vilanova i la Geltrú. Després de les cinc mànegues de la competició, l’embarcació capitanejada per l’australià Tom Slingsby i l’anglès Pau Goodison sumava 34 punts, un més que l’Emirates Team New Zealand, i s’havien de jugar la victòria final a una sola carta, en un enfrontament directe.

Els dos AC40 van arribar a prendre la sortida, però, després d’un primer tram sense moviment, el director de regates, Ian Murray, va ajornar la prova. Després de 30 minuts sense canvis, amb el vent davallant fins a 6-7 nusos (10-12 km/h), va acabar cancel·lant la prova final i donant com a guanyador l’equip nord-americà. Rere el NYYC American Magic i l’Emirates Team New Zealand, la gran revelació de la preliminar va ser l’Orient Express francès, mentre que la decepció va ser per a l’INEOS Britannia, que va ocupar l’últim lloc en tres de les cinc mànegues.

Tot i els problemes de vent, el director general de la 37a edició de la Copa Amèrica Barcelona 2024, Grant Dalton, va qualificar la regata preliminar de Vilanova i la Geltrú com “un assaig satisfactori”. “Era la primera prova amb tots els equips i amb els AC40. Tota l’organització ha estat a un gran nivell i els equips han posat el millor en el camp de regates”, va assegurar en unes declaracions a l’agència EFE. Dalton manté la incògnita sobre la negativa de l’American Magic a competir en la pròxima regata preliminar, programada per disputar-se a Jeddah (Aràbia Saudita) del 30 de novembre al 3 de desembre. “És una cosa que encara no es pot confirmar ni desmentir, però que pot solucionar-se”, va sentenciar.

Regata preliminar
1r NYYC American Magic 34 punts
2n Emirates Team New Zealand 33
3r Orient Express Racing Team 24
4t Luna Rossa Prada Pirelli Team 20
5è Alinghi Red Bull Racing 19
6è INEOS Britannia 9
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)