Vela

Res decidit en dues regates a Vilanova

Vela. L’Emirates Team New Zealand i l’Orient Express francès comparteixen el lideratge en la preliminar

L’Emirates Team New Zealand, amb un tercer i un primer lloc, i l’Orient Express francès, amb un primer i un tercer, en les dues mànegues disputades ahir, lideren la general de la preliminar de Vilanova de la 37a Copa Amèrica que va arrencar ahir en el camp de regates de la capital del Garraf. El director de regates, l’australià Iain Murray, havia comentat abans de l’inici de la jornada que li preocupava la temperatura i l’estabilitat del vent i no li va faltar raó.

A la sortida de la primera mànega, amb vent de component sud-sud-est de 10 a 11 nusos (18 a 20 km/h) una gran sortida de l’American Magic es va veure ràpidament frenada perquè el vent va derivar a sud, caient a 5 nusos (9 km/h). El Luna Rossa es va col·locar al capdavant al costat de l’Orient Express, mantenint un fort duel, i va acabar sent el Luna Rossa el que va guanyar la màniga, to i que va ser desqualificat. Així, l’Orient Express es va emportar la mànega, superant l’American Magic de dos minuts, amb l’Alinghi tercer.

Després d’una hora i mitja d’espera, es va donar la sortida de la segona regata amb vent de 7 nusos (12 km/h) de component Sud (Migjorn). L’Alinghi Red Bull Racing es va escapar de la flota de manera magistral i va aprofitar el millor vent del costat esquerre. Els helvètics semblaven inabastables, però arribant al final del segon tram, el seu foil d’estribord va tocar la superfície de l’aigua i de navegar a 25 nusos (48 km/h) la velocitat va caure a 5 nusos (9 km/ h). El Team New Zealand, que duia una mitjana de 26 nusos (50 km/h) el superava en el gir al final del tram. Aleshores es va anunciar que la mànega es retallava a tres trams i els neozelandesos amb Peter Burling i Nathan Outteridge mantenien la seva velocitat fins a la meta.

L’Alinghi, malgrat el seu error, va acabar en el segon lloc, mentre que l’Orient Express francès va ser tercer. La jornada final d’avui constarà de dues mànegues sobrevent-sotavent (entre boies) de 6 a 8 milles (10 a 14 km) i la mànega final a match race (vaixell contra vaixell) entre els dos primers de la general.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)