Handbol

La reconquesta

Handbol. El Barça és a Dammam amb el repte de recuperar el títol de la Super Globe després de dues finals perdudes

L’expedició del Barça va posar ahir rumb a Dammam (Aràbia Saudita) amb el propòsit de reconquerir el títol de la Super Globe, el campionat del món oficiós per clubs que ja ha guanyat cinc vegades (2013, 2014, 2017, 2018, 2019), però que els dos últims cursos se li ha resistit en sengles finals amb el Magdeburg.

Com és habitual, el tècnic blaugrana, Carlos Ortega, no ha pogut preparar la cita a consciència, ja que la prèvia de la competició ha coincidit amb la primera setmana de compromisos de seleccions. Fins a tretze jugadors van haver de respondre a la crida federativa i han estat jugant en diversos tornejos. El Barça, en tot cas, disposarà d’un dia de marge, ja que no debuta fins demà i podrà veure en acció el duel entre els seus contrincants de grup l’Al-Noor local i l’Al-Ahly egipci (14 h). A priori, l’equip blaugrana jugarà en el grup de més exigència, amb la presència de l’Al-Ahly que dirigeix el català David Davis i que el curs passat ja va accedir fins a les semifinals després d’eliminar el Benfica portuguès. El Füchse de Berlín, el Kielce i el Magdeburg, el vencedor de les dues últimes edicions, són els altres equips europeus de la competició. Si es compleix la lògica, el Barça coincidiria en les semifinals de dissabte amb el Füchse, líder de la Bundesliga i campió de la lliga europea. Ortega ha convocat els setze jugadors disponibles del primer equip –tret del lesionat de llarga durada Domen Makuc– i els joves del filial Petar i Djordje Cikusa.

Els grups
Grup A
Barça (Catalunya), Al-Ahly (Egipte), Al Noor (Aràbia Saudita)
Grup B
Füchse Berlín (Alemanya), Kuwait SC (Kuwait), San Fernando (Argentina)
Grup C
Magdeburg (Alemanya), Khaleej (Aràbia Saudita), Queensland (Austràlia)
Grup D
Kielce (Polònia), Al Najma (Bahrain), San Francisco CalHeat (Estats Units)
El calendari*
Dimecres
Al-Noor-Barça 14.45 h
Dijous
Al-Ahly-Barça 17 h
Dissabte
SF1. Guanyadors A i B 15.30 h
SF2. Guanyadors C i D 18.15 h
Diumenge
Final 18.15 h *(Hora catalana. Els partits del Barça seran emesos per Esport3)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)