Natació

La revàlida de Doha

Natació artística. Després dels set podis de Fukuoka, la selecció espanyola, amb vuit integrants de la federació catalana, afronta un mundial decisiu, en què es jugarà la plaça per als Jocs Olímpics de París

El mundial de Fukuoka, amb la consecució de set medalles, va tornar a situar la natació artística espanyola, amb un remarcable accent català, al primer pla internacional. Mig any després, l’equip dirigit per la japonesa Mayuko Fujiki té en el mundial de Doha, del 2 al 18 de febrer, una revàlida de màxima exigència per no estroncar la trajectòria ascendent d’un equip forjat “des de la constància, la humilitat i el treball”, com destacava ahir la capitana Txell Mas (CN les Franqueses) en una jornada oberta als mitjans de comunicació al CAR de Sant Cugat. En joc hi haurà un dels cinc bitllets que es reparteixen per als Jocs Olímpics de París.

Cinc places

L’equip estatal obtindrà el seu objectiu si ocupa un dels cinc primers llocs un cop computades les rutines d’acrobàcia, la principal novetat respecte de Fukuoka, la tècnica i la lliure. A més, l’obtenció de plaça olímpica per equips atorga automàticament la classificació del duet, que en el cas de la selecció estatal tornarà a apostar per la catalana Iris Tió (CN Kallípolis) i l’andalusa Alisa Ozhogina (Sincro Sevilla). A més de Mas i Tió, completen la nòmina catalana Berta Farreras (Kallípolis), Emma Garcia (CN Sabadell), Dennis González (Kallípolis), Mireia Hernández (Coraplax CN Granollers), Paula Ramírez (Kallípolis) i la jove Meritxell Ferré (CN Sabadell), l’única novetat respecte de Fukuoka.

Fujiki admet que la prioritat en aquest mundial és aconseguir “un dels cinc bitllets olímpics”, però que lluitaran per obtenir els millors resultats possibles. En aquest sentit, l’entrenadora japonesa recorda l’evolució de l’equip respecte al preolímpic d’abans dels Jocs de Tòquio: “Només han passat tres anys, però la situació és molt diferent. Totes les nedadores han crescut molt i estan molt més preparades i madures. Penso que s’ha de gaudir del moment i ja tenim ganes de tornar a nedar i mostrar tot el que tenim preparat.”

Txell Mas, amb 29 anys la veterana de l’equip, també es va referir als progressos de les actuals nedadores de la selecció: “Tot va començar el 2017-2018, quan les petites que van entrar tenien 16 anys i eren la major part de l’equip. A poc a poc s’ha anat construint l’equip i crec que hem après moltíssim les unes de les altres, convivint com si fóssim germanes. L’etapa de la covid va fer que estiguéssim moltes hores juntes confinades dins del CAR i això va fomentar més la unió en l’equip. Amb la constància, la humilitat i la feina hem arribat fins aquí, però hem de continuar treballant perquè encara tenim molts objectius al cap.”

L’impacte del reglament

Txell Mas també es va referir a l’impacte del nou reglament: “Cadascú té la seva estratègia per saber si posar més dificultat però executar-la bé, perquè al final d’això es tracta amb el nou reglament. Fins que no arribem a Doha no veurem com estan els altres equips ni quina estratègia tindran.”

A Fukuoka, una de les grans triomfadores va ser Iris Tió, que a més de l’or per equips tècnics va sumar dues medalles de bronze en els duets tècnic i lliure. La nedadora del Kallípolis està molt motivada davant del nou repte: “L’èxit de Fukuoka ens dona molta confiança i hem après molt, però amb aquest nou reglament a cada competició comences de zero. Som molt prudents.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)