Ciclisme

Tres catalans al pilot de la Vuelta 2024

Ciclisme. Marc Soler, Roger Adrià i Pau Miquel sortiran dissabte de Lisboa en una cursa que s’allargarà fins al 8 de setembre

Tres ciclistes catalans, Marc Soler (Vilanova i la Geltrú, 1993), Roger Adrià (Barcelona, 1998) i Pau Miquel (Sant Quirze del Vallès, 2000), competiran a partir de dissabte en la 79a edició de la Vuelta a Espanya, que es disputarà fins al 8 de setembre amb sortida a Lisboa i arribada a Madrid i un total de 3.265 quilòmetres distribuïts en 21 etapes, amb vuit de muntanya i dues contrarellotges. El nord-americà Sepp Kuss (Team Visma-Lease a Bike) defensa el títol que va conquerir l’any passat en una edició que va sortir de Barcelona, però aquest cop no passarà per Catalunya. Tindrà de company el belga Wout van der Aert, que debuta en la cursa. L’eslovè Primoz Roglic (Red Bull-Bora-hansgrohe) s’entreveu enguany com un dels màxims favorits.

Soler serà un dels homes forts del UAE Emirates, que tindrà les baixes sensibles del seu líder Tadej Pogacar, que després de guanyar el Giro i el Tour i completar una temporada excepcional també va renunciar als Jocs, i de l’alacantí Juan Ayuso, que tenia seqüeles de covid i no estava en forma. El cap de files és el portuguès João Almeida. Sigui com vulgui, Soler afronta la seva sisena participació després d’haver estat catorzè l’any passat. La seva millor posició va ser el novè lloc del 2009. Cal afegir al seu palmarès en la cursa un triomf d’etapa el 2020 i un altre el 2022, en què es va endur el premi a la combativitat. Va renovar l’any passat i té contracte amb el UAE fins al 2025. Soler, que ha acabat cinc vegades el Tour, té altres victòries prou significatives en la seva prolífica carrera esportiva. El 2015 va guanyar el Tour de l’Avenir, cursa per etapes que aplega les millors promeses del ciclisme mundial. L’any 2018, quan era al Movistar Team, va ser el vencedor de la París-Niça, una de les curses emblemàtiques del calendari internacional.

Tant Adrià com Miquel van estar afectats el 2022 per covid quan formaven part del Kern Pharma navarrès i es van haver de retirar abans d’iniciar l’onzena etapa de la Vuelta. L’any passat no van disputar la cursa. Miquel continua en el Kern Pharma i Adrià corre ara a les files del Red Bull-Bora-hansgrohe, un fitxatge que li permet fer un salt en la seva progressió. El barceloní, que va estar quatre anys al Kern Pharma i que s’havia foguejat en el Lizarte navarrès (2017-2019), és un ciclista complet i amb un perfil adequat per a les clàssiques.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)