Hoquei sobre herba

Triple corona barcelonina

Hoquei sobre herba. El Polo supera l'Egara en la final de la lliga després d'una tanda de ‘shoot-out' agònica, encadena tres títols consecutius i allarga l'amarga sequera del club ratllat

POLO1 (4)

Egara1 (3)

El Polo va guanyar ahir la seva tercera lliga consecutiva, la tercera des que Carlos Garcia-Cuenca va agafar les regnes del conjunt de la Diagonal i la segona decidida en la tanda dels shoot-out. “De totes tres, és la que té més mèrit”, reconeixia el tècnic. El Polo va guanyar en territori hostil, davant d'un Pla del Bonaire ple a vessar i amb l'afició de l'Egara cantant, ballant i animant des del primer fins al darrer minut. L'energia dels tambors egarencs va desaparèixer després de l'error del belga De Peauw en l'últim shoot-out de la tanda. “Estem en deute amb una afició que mai cessa. L'any vinent esperem tenir més sort”, va dir el tècnic de l'Egara, Patricio Keenan, després del cruel desenllaç de la lliga.

El conjunt terrassenc, que s'havia classificat per a la final eliminant el Club de Campo amb un partit brillant, va plantar cara al totpoderós Polo i va dur el pes del joc en més d'un tram del partit. Però qui va trobar primer el camí del gol va ser Xavi Lleonart, designat millor jugador de la lliga, que va batre Quico Cortès amb un llançament de penal córner magistral. La resposta de l'Egara va ser immediata: el capità, Guillem Fustagueras, va robar un pilota i va batre Oriol Fàbregas amb una canonada imparable. Tot i el gol, el porter del conjunt barceloní va mostrar-se infranquejable durant tot el partit. Pepe Romeu, l'encarregat de llançar els penals córner de l'Egara, ho va patir directament després de dues aturades sensacionals en el segon quart. Era dia de porters, perquè en el tercer període va aparèixer Quico Cortès, que li va aturar dos xuts a boca de gol a Xavi Lleonart. El porter egarenc també va salvar una diana del mateix Lleonart en el quart quart. I en els shoot-out, allà on els porters són decisius, Oriol Fàbregas va saber fer més petita la seva porteria, tancar-li tots els espais a Alex De Peauw i coronar el Polo per tercera vegada consecutiva. És un mèrit gegant dels barcelonins, però un desenllaç cruel per a un Egara que ja encadena 14 anys sense alçar una lliga.

LES REACCIONS

CLUB EGARA: Cortès, Ruiz, Arch, Fustagueras, Pepe Romeu, Broto, Solano, Tubau, De Peauw, Clapés i Arbós –11 inicial–, Girabent, Farrés, R.Romeu, Usé, Mercader, Mengibar i Pérez (p. suplent). RC POLO: O. Fàbregas, Masana, Rey, J. Fàbregas, Llorens, Alegre, S. Piera, Terraza, Borrell, Casasayas i Lleonart –onze inicial– Bordas, Casanovas, Chaves, Padrós, L. Piera, Turull i Cavaller (p. suplent) GOLS: 0-1 (16') Xavi Lleonart. 1-1 (18') Fustagueras. ÀRBITRES: Servetto i Vázquez.
Estem en deute amb una afició que mai cessa. Esperem tenir més sort l'any vinent
Patricio Keenan
entrenador de l'Egara
De totes tres, és la lliga que té més mèrit. És molt complicat guanyar al Pla del Bonaire