Fórmula 1

Max Verstappen s’imposa en un simulacre de Gran Premi de Bèlgica

La cursa s’ha endarrerit més de tres hores per culpa de la pluja i s’ha limitat a un parell de voltes rere el cotxe de seguretat

El neerlandès Max Verstappen (Red Bull) s’ha imposat en el Gran Premi de Bèlgica que s’ha convertit en la cursa més curta de la història de la Fórmula 1 a causa de la intensa pluja que no ha donat treva sobre el circuit de Spa-Francorchamps. Amb 3h17 d’endarreriment sobre l’horari previst a causa de la pluja (18:17 h), la cursa, arrencant des del pit-lane, s’ha limitat a un parell de voltes rere el cotxe de seguretat i que lògicament no permetia cap mena d’avançament. Abans de completar-se la tercera volta s’ha decretat la bandera vermella i així s’han mantingut les posicions de sortida amb victòria de Verstappen, el sorprenent segon lloc de George Russell (Williams) i el tercer de Lewis Hamilton (Mercedes). El simulacre de cursa ha repartit la meitat de punts, amb la qual cosa Hamilton, amb 202,5 punts, manté el lideratge per davant de Verstappen, segon amb 199,5. Els més perjudicats han estat els milers d’aficionats, que han aguantat estoicament durant hores sota la pluja i al final s’han quedat sense cursa.

En un primer moment, la cursa s’havia endarrerit 25 minuts (15:25 h), però després de fer una volta rere el cotxe de seguretat i davant l’evidència de la falta de visibilitat s’ha decretat bandera vermella i tots els vehicles han tornat als boxs. Abans ja s’havia produït un primer incident, ja que el mexicà Checo Pérez (Red Bull) s’ha estimbat contra el mur durant la volta de formació. L’endarreriment de la sortida ha permès que l’equip hagi pogut reparar la part davantera del vehicle, tot i que a la llarga tampoc no ha servit de res.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)