Dakar

Sainz redimeix la pena

El madrileny, al costat del copilot català Cruz, signa la seva 40a victòria en la cursa, la primera d’Audi, però és a un món en la general. Al-Attiyah solidifica el lideratge perquè Loeb s’enganxa els dits amb mitja hora i Roma acaba quart

El pilot madrileny Carlos Sainz i el copilot català Lucas Cruz es van treure ahir part del mal regust de l’embolic de navegació de l’etapa de diumenge, que els va fer perdre el títol, i van guanyar la tercera etapa del Dakar, amb sortida i arribada a Al-Qaisumah i un tram cronometrat de 255 quilòmetres i un d’enllaç de 381 quilòmetres. És el primer triomf de la firma alemanya Audi en la cursa i la 40a del pilot madrileny, triple campió del raid més exigent del planeta. Malgrat tot, són molt lluny en la general, a més de dues hores de Nasser Al-Attiyah. El qatarí, multat amb 5.000 dòlars i amenaça de desqualificació si hi torna perquè va cloure la segona etapa sense tenir connectada la caixa negra de la FIA que enregistra el rendiment del vehicle, va ser vuitè a 5:10. Però la jornada, tret de l’ensurt amb els jutges, li va sortir rodona perquè Sébastien Loeb, que l’empaitava a 9:16, va punxar en el sentit literal –dos cops– i en el metafòric i va cedir mitja hora (38è). Una pèrdua que hipoteca part de les seves possibilitats en una edició cruel molt esvalotada en les primeres etapes en què cap pilot no ha guanyat encara res però en què n’hi ha que ja ho han perdut tot. Loeb conserva el segon lloc, però a 37:40. El sud-africà Giniel de Villiers és tercer a 45:22. El català Nani Roma, per la seva banda, va completar una gran etapa. Va acabar quart a 2:41 i és onzè en la general.

El sud-africà Henk Lategan es va erigir en protagonista, desafiant d’entrada el trio d’Audi format per Carlos Sainz, Mattias Ekstrom i Stéphane Peterhansel, però no va contenir l’embranzida de Sainz en la part final del recorregut i va acabar en una meritòria segona posició a 38 segons. El podi el va completar el francès Peterhansel a1:41.

Sanders menja i perd

El portuguès Joaquim Rodrigues va donar la sorpresa. L’australià Daniel Sanders va marcar els millors temps en els punts de control però el lusità, que mai no havia guanyat –primer triomf també de la firma Hero–, li va passar la mà per la cara en el tram final. Sanders, doncs, va fer la feina bruta, però va pagar l’esforç físic i va acabar cinquè, amb gairebé tres minuts de retard. El motiu és que, exhaust, es va aturar per menjar perquè estava esvaït. L’austríac Toby Price va ser segon a 1:03 i el nord-americà Mason Klein, tercer a 1:14. Joan Barreda, que dilluns havia celebrat el seu 28è triomf i que passa per ser un dels aspirants al títol tot i que encara haurà de remar molt per culpa dels errors de navegació, va haver d’obrir pista i va acumular deu minuts de retard (24è). El britànic Sam Sunderland va ser dissetè a 7:30 però conserva el lideratge, amb només 4 segons sobre el francès Adrien van Beveren i 1:30 sobre l’austríac Mathias Walkner. Barreda és dotzè a 23:27. Rodrigues ocupa la dissetena posició a 37:43. El primer català en la general, el canetenc Joan Pedrero, va ser 27è a només 13:38.

ELS PROTAGONISTES

0
Loeb ha tingut problemes i hem anat tranquils i sense assumir riscos. El gran rival no és Sainz, és Loeb
Nasser Al-Attiyah
La pena és el temps que vam perdre el primer dia. Per a nosaltres ara és un ral·li per aprendre i treure conclusions
Carlos Sainz
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)