Fórmula 1

Ferrari es reivindica i Leclerc li pispa la ‘pole’ a Verstappen a Bahrain

El jove pilot monegasc de 24 anys Charles Leclerc (Ferrari) ha signat la posició preferent en una volta excel·lent completada en l’últim sospir en la Q3 del Gran Premi de Bahrain, la primera cursa del mundial de F-1, amb un temps d’1:30.558. El segon millor registre l’ha fet Max Verstappen (Red Bull) –a 0.123–i tercer ha estat Carlos Sainz (Ferrari) a 0.129, registres que constaten una igualtat màxima. El mexicà Sergio Pérez (Red Bull) ha estat quart a 0.363. La sessió ha deixat ben clar que Ferrari ha fet un pas endavant encara més ferm del que havia deixat entreveure fins ara i que discutirà el títol a Red Bull. També ha quedat clar que Mercedes està per sota com demostra el cinquè lloc de Lewis Hamilton (1:31: 238) i el novè de George Russell a un temps prou considerable.

El neerlandès, campió del món i dominador divendres, ha fet la primera volta ràpida (1:31.909) fins que Ferrari ha obert gas sense contemplacions. Leclerc li ha trec cinc dècimes (1:31.909) i Sainz s’ha situat segon a 0.096 en la Q1. Mercedes, vigent campió de constructors però de moment ennuegat pels canvis en el reglament tècnic –tota una revolució–, tenia més problemes. George Russell ha estat novè a 0.790 de Leclerc i, Hamilton, desè, a 0.814. En la Q2, ball de bastons. Verstappen ha fet un cop de puny damunt la pista (1:30.757) marcant el terreny. Sainz ha estat segon a 0.030 i Leclerc, tercer a 0.175. Sergio Pérez (Red Bull), quart a 0.251. Els Mercedes, cinquè Hamilton i sisè Russell, han millorat mínimament. La definitiva Q3 ha regalat una lluita frenètica entre els dos Ferrari i els dos Red Bull. Un gran espectacle. Sainz ha fet una bona queixalada al cronòmetre en el seu primer intent (1:30.687) i s’ha enfilat al capdamunt, seguit de Leclerc –a 0.044– i de Verstappen a 0.056, amb Pérez quart a 0.326 i la resta a un món, amb Hamilton i Russell, amb l’asturià Fernando Alonso (Alpine), vuitè. Però Leclerc, al límit del temps ha fet un gir espectacular i s’ha endut la posició preferent.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)