MotoGP

Cops d’efecte al Japó

Motor. Marc Márquez ocupa un gran quart lloc i Miller guanya. En la lluita pel mundial, Bagnaia cau, Aleix Espargaró té problemes i es queda sense puntuar i Quartararo és una mica més líder

La lluita per la victòria i la lluita pel títol mundial van estar distanciats en el GP del Japó. En les dues, hi va haver cops d’efecte en una cursa molt emocionat al circuit de Motegi. En la lluita per guanyar, Marc Márquez, que tenia la pole, va ser superat en la sortida, però es va mantenir en la 5a plaça i, a tres voltes del final, va guanyar un lloc i va finalitzar en una gran 4a posició. Per davant, el triomf va ser per a l’australià Jack Miller, que, en la segona volta, es va situar primer i no va tenir cap problema per guanyar amb més de tres segons de marge sobre el sud-africà Brad Binder. Maverick Viñales va acabar 7è i el seu company d’equip Aleix Espargaró va remuntar des del darrer lloc, però no va poder puntuar i va acabar 16è.

El granollerí, que era 6è en la graella per davant dels rivals en el mundial, va tenir problemes amb l’electrònica de l’Aprilia en la volta de formació. El tercer del mundial va entrar al pit lane, va canviar de moto i va sortir des d’allà, en la darrera posició. En l’última volta, Francesco Bagnaia –el segon del mundial– va intentar superar Fabio Quartararo –el líder del campionat– i va caure. El francès, tot i ser 8è de la cursa va ampliar l’avantatge en la general.

El problema de l’Aprilia

Aleix Espargaró va explicar, després de la cursa, el problema en la volta de formació: “S’han deixat el mapa d’ECO Lap, que es posa per no gastar benzina en la volta d’escalfament; la moto no passa de les 5.000 revolucions i de 80 per hora. Ho he provat tot. He tocat tots els botons.” El granollerí va comentar: “Hem fet un pas enrere en el campionat i ara estic sense forces.”

Izan Guevara va tornar a demostrar que vol el títol mundial de Moto3 i va sumar la cinquena victòria de l’any i segona consecutiva. El mallorquí va ampliar l’avantatge en la general i té el títol més a prop. Guevara va posar un ritme alt en les primeres voltes i només el van seguir els japonesos Ayumu Sasaki i Tatsuki Suzuki, que corrien a casa, i l’italià Dennis Foggia. El mallorquí no va donar opció als rivals i va guanyar per davant de Foggia i Sasaki. Xavier Artigas va fer una bona remuntada i malgrat sortir des de la 23a posició va acabar en l’11a plaça.

ELS PROTAGONISTES

La sensació del cap de setmana ha estat molt, molt bona. En la cursa, he estat constant de principi a fi, sense inventar
Marc Márquez
Ha sortit tot millor del que havíem planificat. La victòria ha estat emotiva i he plorat en la volta de celebració
Jack Miller
Ho he intentat i he comés una errada molt greu. L’he vessada. L’equip ha fet un gran treball i jo no l’he acabat
Francesco Bagnaia

Ai Ogura s’exhibeix i guanya a casa

Ai Ogura va ser profeta a la seva terra i, després de fer tota una exhibició, va guanyar davant la seva afició el GP del Japó. Des de l’any 2006, cap pilot japonès no havia aconseguit la victòria al Japó. Amb aquest triomf, Ai Ogura es va situar a només dos punts del líder del mundial de Moto2, Augusto Fernández, que va ser 2n. Ai Ogura va fer una gran sortida i del 13è lloc va passar al 6è en la primera volta. A deu voltes del final, el japonès es va situar primer i va anar en solitari cap a la victòria. El mallorquí Augusto Fernández va remuntar més a poc a poc i de l’11a plaça va passar a la 2a posició final. Albert Arenas va protagonitzar una bona remuntada, va sortir 17è i va anar superant rivals fins acabar 8è. Jeremy Alcoba (Kalex) va sortir l’últim, el 28è, i va remuntar fins a la 15a plaça, però va caure en la darrera volta.