MotoGP

Martín assalta el lideratge amb el triomf a l’esprint

MotoGP. El madrileny supera Bagnaia i ara té set punts d’avantatge sobre l’italià en la general. Viñales va primer força voltes i acaba en el quart lloc

El mundial de MotoGP ha canviat de líder i Jorge Martín (Ducati) s’ha situat en la primera posició de la general després de guanyar la cursa a l’esprint del GP d’Indonèsia. És la primera vegada que el madrileny encapçala un mundial i ho ha aconseguit després de remuntar 62 punts a Francesco Bagnaia (Ducati) que ocupava el primer lloc des del quart gran premi de manera consecutiva i ha cedit el lloc al seu vuitè al circuit de Mandalika. Jorge Martín suma 328 punts i en té set més que Francesco Bagnaia (321). El tercer classificat, Marco Bezzecchi (Ducati) està a 56 punts (272).

Jorge Martín va guanyar la seva sisena cursa a l’esprint de l’any, i la quarta de manera consecutiva. Va sortir sisè, va anar millorant posicions i a cinc voltes del final va superar Maverick Viñales (Aprilia). El rosinc va fer una gran sortida, es va posar primer en els primers revolts i va arribar a liderar la cursa amb més d’un segon de marge. En les últimes voltes, però, va perdre ritme per culpa dels pneumàtics i va acabar quart. Marc Márquez (Honda) va caure en la primera volta i Aleix Espargaró (Aprilia) ho va fer en la segona. Pol Espargaró (KTM) va acabar dissetè i Àlex Rins (Honda), divuitè. Ducati va guanyar el títol de constructors ja que suma 502 punts i KTM en té 273 i no el pot atrapar. És el cinquè títol de constructors i el quart consecutiu.

En la graella de sortida de la cursa de gran premi d’avui Maverick Viñales i Aleix Espargaró, els dos pilots d’Aprilia, ocuparan la segona i la tercera posició al darrere de Luca Marini (Ducati), que va fer la primera pole de la seva carrera de manera sorprenent. Marc Márquez sortirà des de la vuitena plaça. Pol Espargaró i Àlex Rins van acabar en la 16a i 21a posició.