Fórmula 1

El campió Verstappen tanca el recital del 2023 amb un triomf a Abu Dhabi

Max Verstappen (Red Bull) ha arrodonit avui al circuit Yas Marina en el Gran Premi d’Abu Dhabi el seu domini abassegador en el mundial 2023 celebrant el seu enèsim triomf –el dinovè–i segellant un record en un curs estratosfèric. El neerlandès, que ha sumat la seva victòria 54a victòria –és el tercer de la història rere Hamilton (103) i Schumacher (91)–ha sortit al davant amb la pole a la butxaca després d’haver estat el millor en tots els entrenaments i ha guanyat amb autoritat en un circuit talismà on el 2021, també en la darrera cursa del campionat, va alçar el seu primer títol mundial en un Gran Premi amb un final incert que ha passat a la història. El subcampionat ja estava decidit a favor de Sergio Pérez (Red Bull) i el podi del mundial el completa Lewis Hamilton (Mercedes). L’asturià Fernando Alonso (Aston Martin), setè en la cursa, ha acabat quart el mundial.

Leclerc (Ferrari), que ha sortit segon, ha arrencat prou bé i, molt agressiu, ha estat a punt d’avançar el tricampió en la primera volta. El neerlandès ha tapat els forats amb mestria, i ha començat a desmarcar-se del monegasc a partit de la segona volta, adquirint poc més d’un segon de marge. Lando Norris (McLaren) ha avançat Oscar Piastri (McLaren) i s’ha situat tercer. Després de l’aturada Verstappen ha consolidat el marge fins als 6 segons i ha anat fent fins que ha completat les 58 voltes per davant de Leclerc i del britànic George Russell (Mercedes), que ha completat el podi. Checo Pérez (Red Bull) ha rebut una sanció de 5 segons i ha acabat quart. Amb Red Bull en una altra lliga, la lluita pel subcampionat de constructors s’ha decidit a favor de Mercedes (409 punts) sobre Ferrari (406).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)