Fórmula 1

Perilla la continuïtat del Gran Premi de Fórmula 1 a Catalunya a partir del 2027

Diversos mitjans madrilenys han anunciat que l Madrid serà la seu a partir del 2027 d’un Gran Premi de Fórmula 1 i que la seva irrupció això faria perillar el que es disputa al Circuit de Barcelona-Catalunya, que té contracte signat fins el 2026. La cursa madrilenya es correria concretament a l’Ifema i Valdebebas, en una prova semiurbana batejada possiblement com el GP de Madrid i que signaria un contracte per deu temporades. Segons els rotatius, la Fórmula 1 podria anunciar el nou projecte en les pròximes hores o dies des de Londres i, de fet, l’acord, segons expliquen, ja estava a punt de fer-se públic la setmana passada, però els serrells de darrera hora ho van impedir. Després del nyap de València en el Gran Premi d’Europa (2008-2012) que va conviure amb el de Catalunya –ara, el precepte dels organitzadors és una prova per Estat–la cursa es finançarà amb capital privat. La darrera cita de la F1 a Madrid va ser el 1981 al circuit del Jarama.

El president del CSD Víctor Francos ja va encendre els llums d’alarma dilluns quan va parlar de la competència que suposava el projecte madrileny: “Comprenc la inquietud de Catalunya de perdre el Gran Premi, però per primer cop hi ha un projecte alternatiu a Madrid.” Francos va precisar que la F1 és un negoci privat que ven els seus drets a la millor oferta.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)