Olimpisme

La UFEC celebra el suport de l’Estat a la Candidatura Pirineus-Barcelona 2030

La Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) celebra que el govern espanyol doni suport al nou govern de la Generalitat per a la candidatura olímpica de Pirineus-Barcelona 2030. La Federació Catalana d’Esports d’Hivern fa onze anys que treballa en la candidatura. En paral·lel, ahir mateix, el govern de l’Aragó avisava que no participarà en una candidatura als jocs d’hivern amb el nom Pirineus-Barcelona. A més, demanen “igualtat de condicions”.

La proposta per acollir l’esdeveniment, que l’organisme reclama i defensa “des de fa molt de temps”, serà possible gràcies a la perseverança i confiança en el projecte del sector esportiu i del paper fonamental que ha jugat Foment del Treball, amb un compromís personal del seu president, Josep Sánchez Llibre, en les gestions amb l’executiu espanyol.

La UFEC ha reclamat que la candidatura “s’impulsi amb els consens de totes les administracions”, diu Gerard Esteva, president de l’entitat. “Sembla que així serà, i esperem que l’Ajuntament de Barcelona s’hi sumi, perquè el món de l’esport no pot esperar més per recuperar el seu paper estratègic i de motor en un sector com el nostre”, afegeix. Ara és el moment perquè “fa massa temps que la ciutat és lluny de l’excel·lència i ens sentim orfes de projectes esportius que siguin inspiradors”, assegura Esteva.

La candidatura pels Jocs Olímpics d’Hivern del 2030 serà un projecte sostenible econòmicament, ecològica i social, i està alineat amb els objectius del Comitè Olímpic Internacional. Des de la Federació Catalana d’Esports d’Hivern (FCEH), la seva presidenta, Mònica Bosch, explica que “treballem en aquest projecte des de fa onze anys i tenim les mateixes ganes i il·lusió que el primer dia”. Sobre l’anunci del govern espanyol, la presidenta federativa espera que “ara sigui la bona, sí o sí, perquè els projectes es cremen i no podem tornar enrere”. “En el moment que es faci oficial la presentació de la carta de candidatura, ens posarem a treballar al dos-cents per cent i anirem a per totes”, afegeix.

Per afrontar la possible cita olímpica amb garanties, des de la FCEH ja es treballa en programes de tecnificació per tenir esportistes catalans que ens representin el 2030. Això sí, “si realment ens ho creiem, necessitem urgentment instal·lacions de gel perquè tenim un dèficit molt important a Catalunya”, rebla Bosch.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)