Opinió

Evitar un nou cas Pedri

El que es va viure amb Pedri l’estiu del 2021 ha tornat al record de tots els barcelonistes atesa la possibilitat que Pau Cubarsí i Lamine Yamal siguin convocats per la selecció espanyola per disputar l’Eurocopa (del 14 de juny al 14 de juliol) i els Jocs Olímpics de París (del 24 de juliol al 10 d’agost). Un calendari molt atapeït i exigent per a dos futbolistes de 17 i 16 anys, respectivament, que no podrien recuperar-se ni físicament ni mentalment abans d’iniciar un nou curs amb el Barça. Ara no es pot cometre el mateix error. El cas Pedri ha de servir de precedent.

El canari, en la temporada de la seva eclosió, a les ordres de Koeman, va ser el jugador de camp més utilitzat. Per si no n’hi hagués prou, també va encadenar en un mateix estiu, i sense descans, l’Eurocopa i els Jocs de Tòquio, amb un rol important en totes les competicions. Una exigència que, tres anys després, encara l’està afectant físicament, amb infinitat de lesions musculars que li impedeixen aconseguir la regularitat que s’espera d’ell. Xavi ja ha enviat un missatge clar i concís a la federació espanyola: “Espero que el cas Pedri no es repeteixi, però no és una cosa que pugui decidir.”

Pau Cubarsí i Lamine Yamal estan cremant etapes a tota velocitat, i només les lesions podran frenar la seva enorme projecció. Cal, doncs, anar amb molta cura. En aquests casos, sí que s’ha mirar el DNI. Són en edat de formació, tot i que els sobra qualitat per ser en l’elit.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)