Opinió

Piqué

Piqué s'atreveix a interactuar amb qui sigui a les xarxes socials o on sigui

Gerard Piqué vol ser feliç. Ho demostra cada dia. Vol passar-s'ho bé. I s'ho pot permetre. I ho vol encomanar. És futbolista. Juga al Barça. Quin privilegi! Ho sap. Va marxar de jove amb el risc de no tornar. Però va tornar. I ho ha fet en una de les millors èpoques del Barça. S'ho passa bé i s'ho vol passar bé. No es pot desaprofitar una ocasió com aquesta. S'atreveix amb tot. Si sabem que no es pot dir mai amb contundència la paraula imprescindible, la presència de Piqué a l'eix de la defensa del Barça és ara per ara aconsellable sempre. Té caràcter per enfrontar-se sense miraments a tot allò i a tothom que pretén buscar-li les pessigolles. Dins i fora dels terrenys de joc. No defuig cap adversari ni la polèmica si cal. Piqué s'atreveix a interactuar amb qui sigui a les xarxes socials o on sigui. A les xarxes se sent còmode. El jugador del Barça s'expressa com vol. Diu el que li sembla. La majoria d'esportistes tenen molta ascendència a la xarxes. Arriben a molts seguidors i acostumen a ser molt actius. Ells o els seus col·laboradors mantenen vius els comentaris que volen fer arribar. Alguns per interessos comercials, d'altres simplement per comunicar-se.

A Piqué li agrada ser transgressor. Alguns jugadors del Real Madrid no han entès els seus missatges a les xarxes, on ha fet les manifestacions que li han semblat, fossin –o algú les considerés– o no políticament correctes. S'ho han pres malament. Piqué ho ha aprofitat. També ha trencat, per exemple, volgudament i no sé si provocativament l'aparent tranquil·litat dels viatges de l'equip blaugrana on no volen ningú. Ha fet públic com si res un moment de la privacitat que reclamen els futbolistes blindant els seus espais a seguidors i mitjans de comunicació. Els futbolistes marquen les condicions. Sempre ho fan. Ensenyen el que volen i com volen. I Piqué ho fa amb naturalitat.

Hi ha ben poques entrevistes personalitzades dels jugadors del Barça concedides als mitjans de comunicació. Anar als mitjans, visitar uns estudis de televisió o de ràdio sembla impossible. És prehistòria. Concedir-ne alguna sembla tot un sacrifici. Les xarxes socials els resolen bona part d'aquests compromisos que no volen tenir, o com a mal menor si es vol escoltar-los és més probable que apareguin i parlin en un acte comercial dels seus patrocinadors que a la sala de premsa de la ciutat esportiva.

Ara ja es pot transmetre en directe i en temps real a les xarxes. Piqué no ho ha desaprofitat. Segur que serà un actor habitual diguin el que diguin, si diuen alguna cosa, els rectors del futbol professional i si s'atreveixen a legislar sobre el funcionament de les xarxes socials al futbol. És innovador. Provocador. Si legislen em temo que el primer infractor té nom i cognom: Gerard Piqué. Ningú el pot aturar. Ell és el que determina a qui cal aturar. Juga de defensa. A les xarxes li agrada anar a l'atac.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)