Opinió

Credibilitat zero

És una vergonya que la UEFA vegi més greu mostrar una estelada que llançar una bengala

Desconec en quins criteris es basa la comissió disciplinària de la UEFA a l'hora de sancionar determinats fets relacionats amb les competicions que aquest organisme promociona i organitza.

Tampoc sé quines són les premisses que segueixen per considerar una acció concreta molt greu o punible, però el cert és que, com més miro d'entendre-ho, més em costa pair-ho.

I és que, deixant de banda les idees polítiques que un pugui tenir, es fa difícil argumentar o defensar que sigui més sancionable l'exhibició de banderes estelades en un estadi que el llançament de bengales al terreny de joc. Per anar al gra, que s'hagi sancionat el FC Barcelona amb 150.000 euros pel primer fet esmentat i amb 100.000 la federació croata de futbol pel segon.

I és que no estem parlant ja que s'equipari l'exhibició de manera pacífica d'una bandera del tot legal amb un acte violent, la qual cosa ja em semblaria una vergonya, sinó que des de la màxima institució del futbol europeu es considera fins i tot més greu el primer cas, a efectes de les resolucions que han pres.

En vista d'aquestes decisions, de tots els problemes de seguretat que estan tenint en aquesta Eurocopa a dins mateix dels estadis i de tots els escàndols que envolten la UEFA darrerament, amb un president inhabilitat durant uns quants anys per presumptes cobraments deslleials i per conflicte d'interessos, algú ens pot explicar quina credibilitat tenen aquests senyors? Algú ens pot dir per què consideren més greu una manifestació de milers de persones absolutament tranquil·la i sense incidents que el llançament d'objectes perillosos per a la integritat d'altres persones per part d'una colla de bàrbars?

I, mentrestant, enmig d'aquest buit de poder i amb les eleccions a la presidència de la UEFA que no seran fins al setembre, el seu màxim representant en aquests moments, president en funcions, és aquell senyor que fa 500 anys que mana en la federació espanyola, que amb prou feines sap pronunciar el nom de l'esport que representa i que, encara ara, acostuma a fer becaines durant els partits de futbol que presideix. Tot molt normal.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)